Mozzarella uit Gent

Ja, je leest het goed. Ik wist ook niet wat ik zag toen ik het ambachtelijke mozzarella-atelier van Cuore di Puglia ontdekte. Vanop straat kan je makkelijk een kijkje nemen in het atelier en bewonderen hoe het productieproces in elkaar zit. Spectaculair vind ik het keer op keer hoe ze van de grote mozzarellaworst kleine bolletjes maken. Naast een schouwspel krijg je er ook gratis vurige Italiaanse conversaties bij.

De heren van Cuori di Puglia zijn niet aan hun proefstuk toe en vormen de derde generatie van authentieke kaasmakers. De melk halen ze niet in Italië maar dichter bij huis uit Zaffelare.  Naast mozzarella maken ze ook ricotta en caciocavallo en vind je er een uitgelezen assortiment van Italiaanse kazen en specialiteiten.

Mijn ideetjes met mozzarella?

Serveer je klassieke tomaat – mozzarella in de vorm van een torentje.

Week oud brood in de wij van de mozzarella en toast het nadien. Zalig wat dit met jouw brood doet.

Adres : Cuore di Puglia, Gouvernementsstraat 30, 9000 Gent.

Geef een reactie

1 Comments

  1. 7.15.17
    Bart said:

    Zalig! Daar ga ik ook eens langs 🙂 Bedankt voor de tip!