Bloemkoolcouscous met kurkuma, munt, granaatappel en feta

Yotam Ottolenghi heeft het gedaan. Hij heeft mij bekeerd én overtuigd om meer met groenten te doen. Neem nu deze couscous van bloemkool.  De voorbije maanden maakte ik het al meermaals klaar. De ene keer werd het een hoofdmaal, de andere keer een leuke sidedish bij een barbecue.  Elke keer kreeg ik lovende reacties en was de kom in een mum van tijd uitgelepeld. Hoog tijd om dit fantastisch gerecht met jullie te delen…..

Wat heb je nodig?  1 bloemkool, 1 granaatappel, 1/2 bussel munt, een handvol macadamianoten, 1 blok feta, 2 el kurkuma, zout, peper, kokosvet en olijfolie

Hoe ga je te werk? Maak de bloemkool schoon, verwijder de groene bladeren en snij ze in roosjes. Doe ze in de blender en hak ze tot je de structuur van couscous hebt. Neem een grote kom en verhit de kokosolie. Voeg de bloemkoolcouscous toe en bak goed. Kruid met kurkuma, peper en zout en haal van het vuur. Haal de pitjes uit de granaatappel, versnipper de munt en voeg ze samen met de fetablokjes en de fijngesneden macadamianoten bij de couscous. Meng goed en kruid eventueel nog wat bij.

Serveren? met een stevig stuk vlees of vis of gewoon zo.

Geef een reactie