Pizzeria Des Chnus, de beste pizza’s van Brussel

Nee, ik overdrijf niet. De titel komt niet van mij maar van de lezers van een Brusselse krant. Na een gezellig etentje met vriendinnen moet ze gelijk geven : de pizza’s van Des Chnus zijn fantastisch en de Italiaanse gezelligheid krijg je er gratis bovenop.

Mijn ervaringen & tips

Hou de visitekaartjes van restaurants bij Zelfs als mijn portefeuille over puilt, haal ik er de kaartjes van restaurants nooit uit. Het loont gewoon om op deze manier leuke adresjes te verzamelen. Zo ontmoette ik maanden geleden het sympathieke koppel Marlène en Franco. Naast pittige discussies over echte risotto en andere Italiaanse klassiekers, gaven ze mij een kaartje van hun pizzeria. “Je moet beslist eens langskomen en onze authentieke pizza’s proeven” voegden ze er nog aan toe.

Ga direct aperitieven bij Des Chnus ( en niet in het café van de buren) Het is een zeldzaamheid maar ik was ruim op tijd. Wij trokken naar een naburig café en bestelden ons een ‘perroquet’. Mijn ontgoocheling was groot toen ik groen bier geserveerd kreeg. Blijkbaar was het een specialiteit van ’t huis om bier met muntsiroop te combineren. Gelukkig maakte de ontvangst en het aperitief (prosecco en een Italiaanse charcuterieschotel) bij Des Chnus veel goed.

Geniet van de houtoven én originele toppings Neem je tijd! Geniet van de gezelligheid en neem rustig de menukaart door. Vergeet ook de suggesties niet. Ik vond het op zich al leuk om de originele namen én combinaties te bewonderen. Ik koos uiteindelijk voor een bijzondere variant : de VIP- pizza met San Marzano-tomaten, mozzarella, culatello, rucola, burrata en olijfolie. Na het bakken werd de pizza gedecoreerd met rucola en kon ik de verse burrata heerlijk uitsmeren over mijn pizza. Man, man man,…. ik krijg er nog goesting van als ik er aan denk.

Excentrieke gastvrijheid Dat de smaken goed zitten, had je al wel door. Franco en Marlène krijgen van mij ook een 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid. Ze kozen resoluut voor een kleinschalige aanpak met een beperkt aantal tafeltjes. Franco tovert met de oven terwijl Marlène de bediening voor haar rekening neemt. Het is er gezellig druk zoals het in een pizzeria hoort te zijn! Een aanrader dus!

Adres : Pizzeria Des Chnus, Jetselaan 406 Ganshoren

Geef een reactie

1 Comments

  1. 1.30.17
    TinEke said:

    Een perroquet is een redelijk standaard drankje in Zuid-Frankrijk. Maar ze mogen het ginder houden inderdaad, de combinatie van.de eeuw zal het nooit zijn 😀