Burgerhuis: de beste hamburgers van Asse en omstreken

Je vlees halen bij Slagerij Dierendonck, je pistolets bij één van een topbakkers uit de buurt en dan nog de lievelingskost van ondergetekende serveren op een plek waar die dagelijks passeert. Ik hoef er geen tekeningske bij te maken dat het niet lang heeft geduurd vooraleer ik bij Burgerhuis mijn benen onder tafel schoof…

De menukaart werd eerst zorgvuldig uitgeplozen. Voor de eerste keer kregen ze  een dikke duim. Er is een leuk aanbod van burgers – van vlees tot veggie met al even leuke namen  als queso clásico, delizioso en de ai caramba. De andere items op de kaart deden ons nog meer nog meer goesting krijgen.  Van (lokale) biertjes en geestrijke dranken (lees gin)  was er een mooi aanbod.

Wij kozen 2 biertjes : een ouderwetse maar plaatselijke Carlsberg en een leuke ontdekking Monsieur Rock en genoten van de gezelligheid. Het interieur houdt mooi het midden tussen een gezellig café en een strakke bistro. De combinatie van zwarte en bruine meubilair met de hippe attributen maken Het Burgerhuis helemaal af.  Wij knabbelden aan de hartige popcorn en aanschouwden als ” hongerige wolven” de borden die passeerden.  Onze hamburgers volgden vrij snel en nog voor wij het goed beseften, likten wij onze duimen en vingers af. Heerlijk én origineel,  de gourmetburger wordt alle eer aangedaan.

Met hun concept bewijst Burgerhuis dat de hamburgerhype duidelijk niet voorbij is. Ik zou zelfs durven zeggen dat het geen hype maar is maar een vaste waarde wordt. Ze haalden duidelijk hun mosterdzaadjes ergens anders (bij die grote ketens in ’t stad) en maakten er hun eigen straffe mosterd van.  Over alles van servies, inrichting tot (en nog veel belangrijker) de herkomst van hun ingrediënten werd nagedacht. Deze foodie zou het niet beter kunnen. Alweer een dikke duim en tot een volgende keer zodat ik ook jullie dessertjes of novemberburger kan proberen.

Burgerhuis, Nieuwstraat 21,1730 Asse. Tel 0477 57 16 24

Geef een reactie