Londen, de hoofdstad van streetfood!

Overdrijven doe ik niet als ik zeg dat Londen de hoofdstad van streetfood is. Werkelijk overal,  haast op iedere straathoek vind je wel een leuk eetkraam. Vergeet de vettige hamburger en de slechte friet, in Londen krijg je de echte wereldkeuken en de nieuwste foodtrends voorgeschoteld.

Afgelopen weekend kon onze trip niet beter starten dan in Borough Market, het walhalla van iedere foodie. In tegenstelling tot mijn bezoek 6 jaar geleden heeft de markt aan Tower Bridge wat van zijn authenticiteit kwijtgespeeld. Maar desondanks blijft het een bezoek waard. Al was het maar om te genieten van de mooie kraampjes met lokale en wereldse topproducten. Om maar te zwijgen van de streetfood want die is er ook van topniveau! Wat dacht je van deze vegan wrap met kikkererwten, hummus en groenten. Amazing!

Als ik het hoogtepunt van onze trip moet kiezen, wordt het ongetwijfeld Brick Lane, de ‘Rue Brabant’ van Londen. Deze straat wordt omwille van zijn veel Indische restaurants ook wel een ‘currie street’ genoemd. Het is er druk maar gemoedelijk. Als je er ooit bent, moet je zeker eens binnenstappen van Dark Sugars. Buitengewoon hoe ze er creatief spelen met chocolade. Achteraan de zaak is er een bar waar ze chocolade verwerken in verrassende cocktails. Vooraan kan je een keuze maken uit truffels,pralines en eetbare chocoladeparels. Als je er dan nog geen overdosis hebt, kan je nog altijd een heerlijke koffie of over the top chocolademelk bestellen. Een voorbeeld in chocoladeland!

Ver hoef je vervolgens niet te gaan. Steek de straat over en kuier, geniet, bewonder de vele streetfoodkraampjes. Ik kon mijn ogen niet geloven bij het zien van zoveel variatie. Van klassiekers uit de Italiaanse en Chinese keuken tot verrassende gerechtjes uit de keuken van Ethiopië en Venezuela. Ik zou er zonder overdrijven een dag kunnen rondlopen en gewoon genieten van het zien van al dat lekker. Ook hier was de sfeer heel gemoedelijk. De proeverijen en het enthousiasme vlogen haast letterlijk in het rond.Weet je wat dan nog het mooiste was? Toen ik met mijn gerechtje naar buiten liep, zag ik een straat voor etende mensen, genietend op de stoep , gezellig zonder veel franjes, van een topfood. Geniet alvast nog een beetje mee…

Tot slot nog één advies : profiteer van de Brexit en het lage Pond, boek jouw Eurostartickets  en dompel je helemaal onder in de wondere wereld van streetfood.

Met de dank aan Koen van Teveelkookboeken voor de inspirerende tips.

Geef een reactie

3 Comments

  1. 7.4.16
    Claudia said:

    Jawadde…ik weet al waar onze volgende citytrip naartoe gaat! 🙂

  2. 7.6.16

    Wauw! Staat bij deze op het verlanglijstje!