Inspiratie opdoen @ les Filles

Nu, nog meer dan ooit ben ik fan van Brussel. Brussel zit voor eeuwig en altijd in hart ! Minstens één keer per maand moet ik er heen. Een broodje eten bij Au Suisse, een half& half drinken in de Cirio of verse noodels bij Au Bon Bol zijn dan mijn favoriete stops in onze hoofdstad.  Sinds kort heb ik er een nieuw adresje bij : Les Filles. Het is zo één van de zaken waarover je spontaan nog lang navertelt. Een leuk pand, een nog leuker concept en een gevoel zoals je bij een goeie vriendin (die kan koken ) aan tafel schuift,  maken van Les Filles een topadres!

De formule is origineel. Er is een “menu unique”. Je krijgt eerst een bord verse soep en nadien deel je een voorgerecht met je tafelgenoot. Voor hoofdgerecht en dessert schuif je vervolgens aan het aanrecht aan.  Om het in het Brussels te zeggen ‘elke plat is serieus gesoigneerd’. De dikke knolseldersoep was een mooie intro. Nadien volgde een gerechtje waarvan ik eerst uitgebreid foto’s nam. Zo simpel en zo mooi was de combinatie van  gekookte ham, verse pesto, granaatappel en een zachtgekookt eitje. Voor onze “plat principale” de kalfsfricassee met seizoensgroenten en de heerlijke salade schoven wij aan aan het buffet.  Het dessert was tot slot een toppertje : een simpele maar goeie cake vergezeld van een frisse crème.

“J’aime Les Filles”. Het is een horecaconcept met toekomst. De woorden eenvoudig, seizoensgebonden, authentiek en ongedwongen vatten het best mij ervaring samen. Het is zoals thuis maar dan op restaurant. Even nonchalant én eenvoudig lekker. Naast het eten heb ik ook genoten van de gezelligheid van het interieur en ook het winkeltje helemaal beneden is een bezoeken waard. Kortom Les Filles is een plek waar zelfs deze doorwinterde foodie massa’s inspiratie opdoet.

Adres : Les Filles (voor je het weet ben er er voorbij) Oude Graanmarkt 46, 1000 Brussel

Geef een reactie