10 (-er) tips voor een weekendje Londen

De tijd dat ik mijn oudste dochter plezier deed met een dagje Plopsaland of een weekendje bij Mickey Mouse is (gelukkig) voorbij. Het pretpark van weleer heeft plaats geruimd voor de grote speeltuin van het internet en de smartphone. In hun leefwereld is er geen stad die meer tot de verbeelding spreekt als Londen. Mijn vriendin en ik koppelden het nuttige aan het aangename en trakteerden onze dochters op een weekendje Londen. Ook al zin een weekendje weg naar Londen? Lees dan gerust mee!

Voor jullie leescomfort verwerkte ik ons leesverslag in 10 leuke tips :

 1. Hou de interessante promoties van Eurostar in de gaten. Met wat geluk kan je een ticket boeken voor 34 euro (enkele rit) en sta je op 2 uurtjes in de Britse hoofdstad.
 2. Plan zoveel mogelijk op voorhand. Zeker als je maar 24 uur in Londen vertoeft, is het belangrijk om keuzes te maken. Wij gingen voor een bezoek aan de hippe Camden, een dineetje bij Jamie Oliver, een uitgebreide bustour om de “highlights” van Londen te zien en een verplicht ritje in een cab.
 3. Begin met één van de coolste wijken : Camden. Geniet van het hectische sfeertje en voorzien wat meer tijd voor de streetfood van Camden Lock.  Je houdt het niet voor mogelijk wat je hier allemaal vindt. Van de klassieke Engelse fish & chips, de Italiaanse piadina tot specialiteiten uit de keuken van Zuid- Amerika. Global cuisine om vingers en duimen van af te likken.
 4. Geniet van een leuk zicht op de stad en ga uitwaaien op The Roof Terrace. Je zal nog nooit zoveel OMG’s gehoord hebben. Pubers op hun best :-).
 5. Denk ook aan jezelf en boek een leuk restaurant. Waarom niet bij jouw idiool Jamie Oliver? Laat hem dan nog zijn vleesrestaurant hebben in hetzelfde gebouw van The Roof Terrace dan is je keuze snel gemaakt. Een uitgebreid verslag over Barbecoa volgt later in een andere post.
 1. Maak een wandeling. Vertrek aan St. Pauls’ Cathedrale en wandel over Millenium Bridge en ontdek de schoonheid van Londen aan de oevers van de Thames.
 2. Als je het wat te koud krijgt, neem je  een typische Londense cab. Ga niet meteen naar jouw hotel maar vraag om doorheen het bruisende hart van de stad te rijden en geniet van London by night.
 3. Word na een verkwikkende dag wakker met een hip ontbijt. Aan mogelijkheden is er geen gebrek. Dit vonden wij wel de gekste optie : Cereal Killers : een ontbijtbar met 120 soorten ontbijtgranen die je kan combineren met 30 soorten melk.
 4. Boek tickets voor de Big Bus Tour en beleef Londen vanop een echte dubbeldek bus. Hoop op regen en wind en laat jouw tiener(s) even uitwaaien. Stap zeker af bij Tower Bridge, maak een wandeling over de brug en maak wat  leuke selfies.
 5. Sluit af in schoonheid met een Belgisch biertje en heerlijke sushi van Wasabi (ik kan niet wachten tot deze keten naar België komt). Babbel gezellig na en plan jouw volgende citytrip.

Geef een reactie

6 Comments

 1. 2.17.16
  Billy said:

  ik ben nog nooit in Londen geweest, maar met jouw tips zou ik er direct naartoe willen!
  Cool verslagje!

 2. 2.17.16

  Wij zijn tijdens ons laatste tripje naar Londen gaan eten in Jamie’s Italian: ook een aanrader!

 3. 2.17.16
  Lieve Gladines said:

  Zeer leuk verslag !!
  Wij gingen vroeger veel naar Londen, dus nu ben ik wel een beetje jaloers op jullie.
  Zeker de foto’s van mijn kleindochter Laura en haar vriendin zijn super leuk.
  Ik wens jullie nog veel gezellige uitstapjes