Tips & trics voor een hamburgerparty

Feestjes moeten voor mij gewoon gezellig zijn. Niet veel gedoe, geen uren in de keuken maar gewoon samen genieten. Ik zoek voortaan naar leuke formules waarbij wij vooral bij onze gasten kunnen zijn. Zo is de klassieke menu-indeling al geruime tijd vervangen door het hippe ‘shared dishes’-principe. Ook samen kokkerellen, vind ik altijd een toppertje. Onze plancha is hiervoor de perfecte ‘partner in crime’. Korte opwarmtijden, geen geklungel met het aansteken en perfect regelbare warmte zijn zaken die hem helemaal onweerstaanbaar maken. Een van allercoolste ideetjes die ik een paar maand geleden uitdokterde is  deze hamburgerparty. Gevarieerd, gezond en leuk voor idereen….Speciaal voor jullie zet ik  het concept én de 2 toprecepten op een rij…

 • Classic hamburger (kleine hamburgers met Cheddar, gebakken ajuin, pancetta, sla en real Heinz ketchup)
 • Griekse hamburger :  huisbereide lamsburgers,  fetablokjes, auberginekaviaar, geroosterde pijnboompitten en tomatentapenade.
 • Kippenburger : kippenburgers ( pittig afgekruid kippengehakt) mozzarella, guacamole en mangochutney (kant-en klaar of huisbereid)
 • Zalmburger : zalmburgers (volgens onderstaand recept van Jeroen Meus), komkommerreepjes, honing-mosterdsaus of pesto.
 • Veggieburger : burger op basis van groenten, hummus, olijven en geroosterde paprika’s

Wat heb je nodig? 300g americain puur, 200g gehakt, 2 rode uien, 8 plakjes cheddarkaas, 8 sneetjes pancetta of gerookt spek, krulsla, zongedroogde tomaatjes, 100g mayonaise, 1el ketchup, 1el pesto, 1 sjalot, 1el fijngehakte peterselie en lekkere broodjes van bij de bakker (het liefst met echte vloerpistolets)

Hoe ga je te werk?

Maak kleine hamburgers door het gehakt en de americain te mengen er platte balletjes van te maken.
Maak de saus door de mayonaise te mengen met pesto, ketchup, fijngehakte sjalot en peterselie
Pancetta krokant bakken en de rode ui in schijfjes te snijden en zachtjes aan te bakken.Hamburgers grillen op de plancha.Nu the making of : broodjes doorsnijden, blaadje krulsla, hamburger, spek, cheddarkaas, ajuin, zongedroogde tomaat en een flinke kwak saus

Enjoy your meal!

Recept zalmburgers (recept Jeroen Meus)

Wat heb je nodig? 500 g verse zalm, 1 ei, 50 g paneermeel, 1 eetlepel graanmosterd, 2 el dille, peper en zout

Hoe ga je te werk? Maal de stukken zalm in de vleesmolen of versnijd de vis zeer fijn in een hakmolen of met een mes. Doe de gemalen vis in een mengkom. Voeg er de mosterd, het paneermeel, de dille en het ei aan toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid de mix met wat peper van de molen en een snuifje zout. Kneed platte hamburgers van het vismengsel en zet de visburgers in de koelkast. Bak ze goed aan op de plancha

Nog wat extra (organisatie)tips :

 • Voorzie flink wat tijd voor de voorbereiding. Slaatjes en sausjes maken zijn heel arbeidsintensief.
 • Ga voor mini : kleine broodjes en dito burgers maken dat je gasten van elke burger kunnen proeven
 • Wees kieskeurig voor je broodjes : alleen de beste ambachtelijke variant is goed genoeg. Halfzachte broodjes zijn ideaal
 • Presenteer alles mooi en voorzie ook een handleiding (wat met wat gecombineerd kan of mag worden)
 • Bak zoveel mogelijk op jouw plancha : de hamburgers, de groenten, het spek,….

Geef een reactie

2 Comments

 1. 1.30.16
  Billy said:

  kan ik ook wel smaken!

  😉

 2. 1.31.16

  Het water komt me in de mond!