De beste Zimtsterne bakken

In deze tijd van het jaar zou ik liever in Duitsland wonen. Ik zou mij dan volledig laten gaan in het koekjes bakken. Als ik de verhalen mag geloven en er hun ‘grote’ websites op nalees, is koekjes bakken er in de Advent een nationale sport. Gelukkig hoef ik niet te verhuizen en heb ik een fantastische Freundin in de buurt wonen. Om onze studerende pubers te ontstressen, bakten wij samen de beste kerstkoekjes . Deze Zimtstern vielen het best in de smaak….

Wat heb je nodig?  6 eiwitten, 500g poedersuiker,  2 pakjes vanillesuiker, 2 tl gemalen kaneel, 1 mespuntje koffie, 750g gemalen amandelen en wat extra poedersuiker.  Bakpapier, koekjesvormpjes  en borstel.

Hoe ga je te werk

Klop het eiwit zeer stijf. Zeef het poedersuiker fijn en lepel het voor onder het luchtige eimengsel. Voeg de kruiden, de vanillesuiker, de gemalen amandelen toe.

Hou een paar eetlepels van het mengsel opzij. Dit dient later voor het glazuur.

Doe het koekjesdeeg in een plastiek zak en druk het plat (-+ 1 cm)

Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit. Traditioneel zijn de koekjes 0.5cm maar als je ze liever krokanter hebt, kan je het deeg dunner uitrollen.

Neem een bakplaat en een vel bakpapier.

Druk de koekjesvorm eerst in poedersuiker, daarna in het deeg en steek verder uit.

Werk af met een laagje stijfgeklopt eiwit

Verwarm de oven voor op 120 graden en bak de koekjes gedurende 15 à 20 minuten.

Laat afkoelen en geniet van een stukje Duitse koekjestraditie.

Serveertip

Bak een grote familieportie en zoek leuke koekjesdozen uit. Je hebt meteen het lekkerste kerstcadeau van de hele wereld.

 

Geef een reactie

1 Comments

  1. 12.7.15

    Ideale recept om eiwit overschot weg te krijgen!