Sommige taarten hebben weinig inleiding nodig. Ze zijn gewoon waanzinnig lekker en zien er cool uit, punt uit. Als ik er nog aan toevoeg dat deze Snickerstaart ook voor jong en oud een festijn is om te maken dan moet je beslist nu naar de winkel lopen en een pakje van deze heerlijke snoep halen. Veel bak- en plakplezier!
Wat heb je nodig? 5 eieren, 5 snickers, 3 el bloemsuiker, 60g boter, 200g bruine suiker en 2 dl room
Hoe ga je te werk? Meng de eiwitten met de bruine suiker en klop dit mengsel op tot je een luchtig mengsel bekomt. Neem 2 bakplaten en 2 ringen van een springvorm. Vul deze elk met de helft van het mengsel. Verwarm de oven voor op 130 graden en stop de cake voor een uurtje in de oven.
Snij de snickers in 2 zodat je één kant hebt dat je voor de karamel gebruikt en de andere in het roommengsel doet.
Maak intussen de crème. Klop de room stevig op en voeg de gesmolten onderkant van de Snickers erbij.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Neem een taartplateau en leg er het eerste gedeelte van de cake op. Bedek de bovenkant met de crème en leg er nadien de andere kant op.
Smelt de boter met de andere helft van de Snickers (met de noten) en klop de eidooiers samen met de suiker op. Meng als de gesmolten boter wat afgekoeld is de boter onder de eidooiers.
Versier de taart met de karamel en laat afkoelen. Geniet van deze waanzinnig lekkere caloriebom.
Uit het boek Easy Iceland van Dagny Ros Asmundsdottir – Borgerhoff & Lamberights – ISBN 9789089315083