Umami, de beste Aziaat

Geloof jij altijd wat er ‘in de boekskes’ staat? Volg jij de favoriete adressen van bekend Vlaanderen? Ik doorgaans niet. Behalve voor UMAMI. Keer op keer las ik leuke dingen over dit vernieuwend  restaurantconcept. Eén van de mooiste was van de hand van Marc De Clercq in De Morgen. Alleen al bij het lezen van zo’n sappig verslag, kreeg je het water in de mond. Toen recenter ook Tine Embrechts haar liefde voor UMAMI beschreef, kon ik mij niet meer houden en reserveerde ik een tafeltje.

De term  ‘Asian Cosmopolitan Cuisine’ is niet overdreven. Je waant je meteen in een grootstad als Londen of Parijs (sorry Antwerpenaren) en kan helemaal opgaan in de hippe ‘cosmopolitan’ sfeer. Het restaurant is megagroot, ideaal voor grote groepen maar door de doordachte inrichting, het gebruik van sfeervolle verlichting en de juiste beplanting heb je nooit een ‘reftergevoel’. Ook de akoestiek is perfect. Zo word je niet gestoord door de verbale kracht van de aanwezige groepen en kan je ook met zijn tweetjes lekker genieten. Ons tafeltje was bovendien lekker strategisch met zicht op de bar, een deel van de keuken én met complete ‘overview’ op het restaurant.

En dan het de belangrijkste : de food. Kiezen was moelijk. Werd het sushi, dimsum, Japans of Chinees? Wij namen het gewoon allemaal en kozen voor de geweldige Umami’s Experience.  In 9 verschillende gerechten kregen wij  het beste van de Aziatische keuken voorgeschoteld.

Wat denken jullie van : sushirol met tonijn, sesam en spinazie (top), dim sum van tijgergarnaal en zeevruchtenconsommée, gepeperde zalmpastrami (jammie), rolletje van kiptandoori met salade, salade van spinazie en papaya (een idee om te onthouden), gevulde kippenvleugels, rode kokoscurry met tijgergarnaal, fishcakes met komkommerponzu-dip, vindaloo met krokant gebakken varkensspiering en last but not least mijn absolute smaaksensatie : de rundsfiletpure gegrild (of moet ik zeggen gerookt) op Japanse wijze met verse wasabi. Zonder overdrijven één van de beste stukjes vlees dat ik ooit gegeten heb. Echt buitengewoon mals en heerlijk gerookt!

Adres Umami, Luikstraat Antwerpen (Niet ver van de Vlaamse en Waalse Kaai), spring zeker ook eens binnen bij de UMAMI Bazaar en ga snuisteren in hun leuke collectie aardewerk, boeken en andere Oosterse spullen.

Ps. Omdat ik zo genoot van de sfeer, de gezelligheid en het lekkere eten, vergat ik deftige foto’s te nemen. Ik mocht gebruik maken van beelden van hun huisfotograaf. Lucky me and you.

Geef een reactie

2 Comments

  1. 3.16.15

    Ik ben er ook eens geweest voor mijn lief zijn verjaardag. Eerst een massage (ze werken samen met iemand hiervoor) en dan een diner. Het was er heerlijk. Als ik er terug aan denk, tintelt mijn tong nog steeds. Staat bij ons ook op de kalender om te herhalen.