De beste treknoedels van Brussel

Au Bon Bol. De naam klinkt nog ok maar de vitrine doet niet meteen vermoeden dat deze zaak buitengewoon is. Gelukkig zijn er heren als Bruno Verspauwen en Luc Hoornaert die lang voor mij deze authentieke eettent ontdekten en er in hun schrijfsels al lyrisch over deden. Hoog tijd dus om ook mijn steentje bij te dragen….

Bij Au Bon Bol worden de noedels nog met de hand getrokken. Dit schouwspel doet mij keer op keer watertanden. Gewoon jaloers ben ik op het vakmanschap en de souplesse dat de dames aan de dag leggen. Helemaal gelijk zijn hun noedels nooit maar dat hoeft ook niet. Na het trekken worden ze kort gegaard en afgewerkt met kruiden, sojasaus en een bouillon naar keuze.  De kaart bij Au Bon Bol is uitgebreid. Naast hun huisspecialiteit : de noedelsoep kan je ook kiezen uit de typische Chinese gerechten met rijst of bami. Ook de drankenkaart heeft een grote Chinese touch.

Tot slot. Prijs – kwaliteit is deze zaak top. Waar kan je in het hartje van onze hoofdstad nog  lunchen voor 2 voor minder dan 25 euro. Bovendien krijg je er de hectische Aziatische sfeer van heerlijk kwetterende dames, foute decoratie en veel te klein berekende zitplaatsen er gratis bovenop.  Ik kijk alvast uit om samen met mijn collegaatje nog eens te gaan dimsum-noedels- eten -shoppen.

Au Bon Bol, Paul Delvauxstraat 8, 1000 Brussel (Niet ver van de Beurs en de leuke Dansaertstraat)

Geef een reactie

4 Comments

 1. 10.26.14
  Mélanie said:

  dit staat al op mijn lijstje sinds ik de Must-Eat heb.. nu nog meer zin om daar eens te gaan dus 😉

  • 10.26.14

   Jij naar Au Bon Bol en ik naar De Superette 🙂

  • 11.9.14
   Stijn said:

   De noedels zijn erg lekker maar ik vond de soep wat eentonig van smaak. Qua hygiene kan deze zaak ook gesloten worden.