Aan tafel bij Flavie

Even naar zee, tante en kinderen ophalen en snel naar huis. Dat was het plan. Maar het draaide anders uit. Je krijgt honger – of beter goesting- en snakt naar beste van ’t zeetje.

Bij de plaatselijke bakker haal je koekenbrood – een typische West- Vlaamse broodspecialiteit een variant van rozijnenbrood maar dan zonder rozijnen :-)- en sla je vervolgens een grote portie zachte pistolets in. Ook de lokale beenhouwer is een bezoekje waard en even verderop ontdek je een leuk koffiehuis . De dames gingen voor koffie, de meisjes voor een heerlijke warme chocolade en neefje Smulpaap die zijn naam alle eer aan deed, koos een chocolademelk van het huis. Oordeel zelf  maar ik heb nog maar zelden zo’n leuke presentatie van (DIY- )chocolademelk gezien.


En dan werd het middag en was de goesting nog niet over. Het mocht – om tante te bedanken voor de leuke vakantie- wat meer zijn. Wij lieten Middelkerke achter ons en zochten ons vertier in Nieuwpoort. Verder dan de mooi vernieuwde vismijn-buurt zijn wij niet geraakt….Wij schoven onze benen onder Flavie’s Tafel en werden op slag verliefd. Het interieur is simpel, gezellig en authentiek. De open keuken en het energieke kookwerk van moeder en dochter deden mij meteen watertanden.

De kaart is beperkt maar origineel en seizoensgebonden. De kinderen genoten van huisgemaakte garnaalkroketjes met een heerlijk smeuïge groentenpuree. Wij werden verrast door : een groentenpuree met Nieuwpoortse garnalen en een gepocheerd eitje, de op vel gebakken kabeljauw met lamsoor en groenten en mijn basilicum-risotto met zuiderse brunoise en gebakken zonnevis was absoluut top.

Je kan het dus al vermoeden. Flavie’s Tafel is een aanrader. Het was op deze laatste dag van augustus – tevens ook zware horecamaand voor deze foodie- één van de betere eetervaringen. Leuk kader, creatieve keuken maar bovenal geweldig lekker. Doe zo voort Flavie, wij komen beslist nog eens langs.

En ja als dat nog niet genoeg was, bezochten wij ook nog de naburige viswinkel en sloegen wij ons voorraadje ‘Van ’t Zeetje’ in. Misschien volgende keer toch maar voor een volledig weekend gaan?