De Monk : een bekke van alles

Afspreken met goede vriendinnen doe ik graag goed en het liefst in één van de betere cafés. In Brussel is Monk is zo mijn ‘rendez-vous’ favoriet. Het café aan de Vismarkt -het culinaire centrum van Brussel- is altijd een begrip in de Brusselse cafécultuur geweest. Tot 2003 droeg het café de naam ‘Het Zinneke’ en was het een plek waar vooral oudere mensen ten dans trokken.

Toen het café in 2003 overgenomen werd door Ruud en Yves werd het cafe Monk -naar de legendarische jazzpianist Thelonius Monk- genoemd. Je trof er een bonte mengeling -van journalisten, kunstenaars tot verdwaalde toeristen aan. Iedereen kwam er genieten van één van biertjes uit de uitgebreide collectie. Na een tijdelijke sluiting ging Monk in april van dit jaar opnieuw open.Je kan er in een opgefrist – maar heerlijk authentiek-  interieur weer genieten van een uitgebreide collectie streekbieren uit gans België.

En dan nog het belangrijkste : het eten. Uitgebreid is de kaart er niet. In het zaaltje achteraan kan je aanschuiven aan het pasta-buffet. Heb je eerder zin in een hapje bij de borrel, ga dan absoluut voor een ‘bekke van alles’. De geslaagde Brusselse variant van een tapasschotel laat je uitgebreid genieten van een uitgelezen assortiment aan typisch Brusselse charcuterie en kaas.

Ook voor lekkere muziek moet je absoluut naar De Monk. Meestal klinkt er in de Monk lekkere jazzmuziek door de boxen. Daarnaast is de Monk ook uitgegroeid tot een podiumplek voor menige gevestigde muzikale waarde. Jef Neve, Zita Swoon, Sioen en The Blackbox Revelation zijn slechts enkele namen die de afgelopen jaren het Monk-podium sierden.

Op hun website vind je binnenkort alle informatie

1 Comments

  1. 7.28.13

    een Brusselse tapasschotel, zalig!

Comments are closed.