Leven in de brouwerij

Eens in de 2 jaar zetten ze bij Brouwerij Slaghmuylder hun deuren open en zijn wij er als de kippen om onze stadsbrouwerij te bezoeken….

Slaghmuylder is nog een echte familiebrouwerij met een rijke geschiedenis. Ze werd  in 1860 opgericht door graanhandelaar Emmanuel Slaghmuylder en wordt vandaag door de vierde en vijfde generatie geleid. Hun bekendste bier is  ongetwijfeld de Witkap, een levend bier van hoge gisting gebrouwen naar aloude traditie.

Van Karel – de meester-brouwer- kregen wij een geanimeerde rondleiding en werden ingewijd in de wondere wereld van gerst, gist en mout. Ook het bedrijfsmuseum vond ik bijzonder leuk.  Omdat ze naast bier brouwen ook een aantal cafés onder hun goede hebben, verzamelden ze in de loop der tijd flink wat oud gereedschap, bierattributen en oude reclames bij elkaar . Ook de oude stoommachine uit 1910 is uniek en zorgde vroeger voor elektriciteit.

En dat je van dit alles dorst krijgt, hoef ik je niet te vertellen. De witkap(pen) hebben ons dan ook meer dan gesmaakt.

1 Comments

  1. 8.22.12

    Op 4 september wordt er bij Alken Maes een bierdegustatie voor vrouwen georganiseerd door Anneke Rijkers meer info op de website van Alken Maes

Comments are closed.