Wegens succes herhaald : mmmmmmakkelijke aperitieftaart

‘Gemak dient de mens’ is misschien wel mijn favoriet spreekwoord in de keuken. Koken hoeft voor mij niet lang te duren of bergen werk op te leveren. Neem nu deze aperitieftaart of pissaladière om een chic woord te gebruiken.   Het principe is  verrassend eenvoudig : bladerdeeg, pesto en enkele smaakmakers. En de smaak?  In één woord subliem !

Wat heb je nodig? 1 vel bladerdeeg, 100g versgemaakte pesto, 8 ansjovisfilets, 2 el appelkappertjes 4 sneetjes parmaham, 1 doosje kleine mozzarellablokjes, 2 el olijlolie en een handvol basilicumblaadjes.

Hoe ga je te werk? Rol het bladerdeeg uit, doe het in een bakvorm en doorprik het deeg met een vork. Bestrijk het deeg met pesto en leg er zigzag gewijs de ansjovisfilets over. Strooi er vervolgens de  fijngesneden olijven,  de mozzarellablokjes en de kappetjes over. Bak de taart een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Werk af met olijfolie en wat basilicumblaadjes.

Serveren? Bij het aperitief of in een grotere portie gecombineerd met een frisse salade.

Variëren? Dat kan je naar hartelust : met pesto, met tapenade, met tomaat, met tonijn of zelfs met mosterd zoals deze heerlijke taart van Sofie Dumont.

 

3 Comments

  1. 8.1.12
    An-Sofie said:

    En hoeveel olijven? Groene of zwarte? Klinkt heerlijk!

    • 8.1.12

      Een handvol groene of zwarte olijven. Het maakt eigenlijk niet uit.

Comments are closed.