Voor u gelezen : Claudia kookt buiten

 Houden van’ is licht uitgedrukt, verslaafd aan kookboeken is beter. Inderdaad, ik verslind kookboeken. Niets is leuker dan ze door te bladeren, ideetjes op te pikken en er meteen mee aan de slag te gaan. Recent heb ik mijn (al omvangrijke) collectie kookboeken uitgebreid met twee prachtexemplaren.

‘De Smaken van Italië’ neemt je mee op culinaire ontdekkingsreis door het land. Regio per regio, van Piemonte tot Calabria, krijg je het verhaal achter de typische streekproducten en authentieke gerechten. In tegenstelling tot veel andere Italiaanse kookboeken zijn de recepten vrij eenvoudig en werken ze meestal met ingrediënten die je ook hier vindt. Ook qua layout en fotografie is dit boek een aanrader. Bovendien kan je met een bon (uit De Zondag) het boek voordelig aankopen.

‘Claudia kookt buiten’ is mijn andere aanwinst. Dit is zo’n boek dat perfect thuis hoort in de categorie ‘culinaire porno’, een boek waar je dus alleen al door het kijken naar de plaatjes al ‘genot’ van hebt. Ook de opbouw en aanpak van het boek zijn geslaagd te noemen. Gezellig buiten tafelen vormt de rode draad doorheen het boek. Per hoofdstuk krijg je ook de volledige planning voor een brede waaier aan tuinfeesten. Heb je binnenkort een picknick of een fietstocht gepland dan vind je in dit boek ongetwijfeld verrassende recepten. Ook voor de meer klassieke buitenfeestjes als een communiefeest, een verjaardagsfeest of een echte Ladies’ Day brengt Claudia inspiratie. Net als in haar eerste boek besteedt ze ook veel aandacht aan de basis van goed koken : een kwaliteitsvol product en moedigt ze aan om alles mooi te presenteren. Gisteren probeerde ik alvast haar ‘aardbeien romanoff’ en was ik verbaasd hoe goed de combinatie aardbeien – Pisang Ambon wel is….

Geef een reactie