Kleurrijke groentenlasagne

Op zoek naar een creatief aardappelgerecht? Dan moet je beslist dit groententorentje proberen. Het ziet er niet alleen leuk uit, ook de smaak en het caloriegehalte zitten goed. Tijdens onze voorbije kookles serveerden wij het met gebakken lamskoteletjes maar ook met gehakt, biefstuk of gegrilde kip kan het perfect.

Wat heb je nodig? 2 aubergines, 2 groene courgettes, 2 paprika’s, 4 tomaten, 2 takjes rozemarijn, 3 tenen knoflook, 300 g aardappelen, 40g olijfolie, wat basilicum, 100g Chavroux, peper en zoutrozemarijn

Hoe ga je te werk? Snij de aubergine en de courgette in de lengte in repen  Dep de aubergines droog en bestrooi ze met zout (of het vocht uit de aubergines te halen).Snij de paprika is de lengte in twee en gril ze in oven zodat je het velletje kan verwijderen. Ontvel de tomaten, snij ze in vieren verwijder de pitjes en schik ze met de holle kant naar boven in een ovenschotel. Voeg voor dat je ze in de oven schuift ook wat smaakmakers toe als de rozemarijn en de teentjes look. Was de aardappelen, snij je in schijfjes en stoom ze in het mandje. Gril de courgette – en auberginereepjes in flink wat olijfolie en kruid ze af met peper en zout. Maak tot slot de lasagnetorentje met achtereenvolgens de aubergines, de courgette, aardappelen, chavroux, paprika, basilicum en de tomaten.

Schuif de lasagne 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Geef een reactie