Engelse clubsandwich met gerookte zalm en mierikswortel

Omdat het niet altijd een boterham met hesp en kaas hoeft te zijn, pak ik graag uit met een echte clubsandwich. Naast de leuke combinatiemogelijkheden vind ik deze broodjes qua vormgeving ronduit schitterend. Je kan ze serveren als een echte broodlunch maar ook als borrelhapje zijn er mogelijkheden. Deze variant staat met stip op 1 bij mijn persoonlijke favorieten…

Wat heb je nodig? Volkoren brood, gerookte vis (liefst zalm en paling), 1 potje zure room, mierikswortelpuree, peper en zout, rucola, 1 gekookt eitje en wat pijpajuin

Hoe ga je te werk? Meng de zure room met een koffielepel mierikswortelpuree, kruid dit mengsel af met peper en zout. Eens dit mengsel klaar is, kan de opbouw van de clubsandwich beginnen : sneetje volkoren brood, laagje mierikswortelroom, laagje gerookte paling, volkoren brood, schijfjes ei, gerookte zalm, pijpajuin, rucola en afwerken met een sneetje volkorenbrood. Nadien volgt het leukste :  het “op zijn Engels” doorsnijden van de boterham.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan eens naar deze combinaties. Ook op het vlak van vormgeving zijn ze heel smaakvol te noemen.

Geef een reactie