Grootmoeders’ spinaziestoemp

Vlaamse klassiekers? Ik ben fan. Vaak is het niet meer dan de simpele kost die mijn grootmoeder altijd maakte. Eén van die klassiekers nl spinaziestoemp tover ik regelmatig op tafel. Een lepel mosterd of pickles erbij maakt deze stoemp onweerstaanbaar.

Wat heb je nodig? 8 aardappelen, 250g diepvriesspinazie, peper, zout, nootmuskaat, melk, een klontje boter en 4 verse braadworsten van bij de slager.

Hoe ga  je te werk? Schil en kook de aardappelen, laat de spinazie zachtjes ontdooien (ik neem ze meestal een dag op voorhand uit de diepvries en laat ze in de frigo ontdooien). Giet de aardappelen vervolgens af en pureer ze, voeg de spinazie toe en werk af met pezo, nootmuskaat, melk en een klontje melkerijboter of wat braadvocht uit de pan.

Serveertip? Gooi je stoemprestjes zeker niet weg. Je kan het gebruiken als lepelhapje met gerookte zalm of smeren op een boterham.

Geef een reactie