Kalfszwererik met een lasagne van zongedroogde tomaat en pesto

Tijdens één van onze kooklessen maakten wij samen met onze chef dit receptje klaar. Het werd een geslaagd experiment met ingrediënten die je normaalgezien niet bij elkaar zou brengen. Ik hou dit zeker in het achterhoofd voor de komende feestdagen.

Wat heb je nodig (voor 1O personen)? 1200g kalfszwezerik,70 g basilicum, pezo, 15 grote verse pastavellen, 20g pijnboompitten, margarine, 15 schijfjes tomaat, 3 el parmesan, 15 schijfjes mozzarella, 3 teentjes look, olijfolie, uitsteekvormen en 15 zongedroogde tomaten

Hoe ga je te werk? Laat de zwezeriken een nacht spoelen in gezouten water. Ververs regelmatig. Spoel ze met water en doe ze in een ketel met gezouten water. Breng aan de kook en laat vijf minuten koken. Haal de zwezeriken eruit en reinig grondig (verwijder de vliezen en de bloedvaten). Laat ze afkoelen onder een gewicht. Maak een pesto door de ingrediënten te cutteren tot een homogene massa. Snij uit de pastavellen telkens twee grote cirkels. Kook deze per twee drie minuten in ruim gezouten water en laat goed uitlekken. Maak nu de lasagna door op een ingevette ovenschaal een cirkel pasta te leggen, hierop een schijf tomaat (pezo) en een schijf mozzarella, hierop terug een vel pasta en werk af met een beetje mozzarella en een zongedroogd tomaatje. Zet de lasagna in een oven van 180°C en laat de kaas smelten. Verhit een pan met olijfolie en margarine. Wentel de zwezeriken in bloem en bak ze krokant in een gloeiend hete pan. Verdeel deze in escaloppes. Leg schuin tegen de lasagna en werk af met een beetje pesto.

Geef een reactie