Mijn favoriete aspergerecepten

Wat doe je als je niet kan kiezen? Juist ja, het gewoon allemaal maken want met het witte goud kan je immers veel culinaire kanten uit. Van aspergequiche, over gerookte zalmsalsa met asperges tot lekkere ouderwetse aspergerolletjes, ze zorgden allemaal voor deze heerlijke hors d’Oeuvre…

Wat heb je nodig voor de aspergequiche? 1 vel bladerdeeg, 6 sneetjes Parmaham, 1 pakje aspergepunten (Delhaize, deze zijn reeds geschild en kan je zo makkelijk verwerken), 80g geraspte parmazaanse kaas, 200ml room, 2 eieren, peper, zout en een flink pak verse kruiden (bieslook, peterselie,…)

Hoe ga je te werk? Kook de aspergepunten tot ze beetgaar zijn. Rol het bladerdeeg uit en maak er met een vork overal luchtgaatjes in. Bedek de bodem met de sneetjes Parmaham, de aspergepunten en overgiet met het mengsel van room, losgeklopte eitjes, peper, zout en de verse kruiden. Nog even bestrooien met de kaas en het kan een half uurtje de oven van 180 graden in.

Wat heb je nodig voor de aspergerolletjes? 1 pak AA-asperges (ik neem altijd de dikste), 4 sneetjes gekookte ham, 1 gekookt ei, 1 tomaat, 8el bieslookvinaigrette (van Delino), 200g gerookte zalm, 1/2 limoen, 1el gedroogde dille, peper, 2el olijfolie, 1el honing, 1kl mierikswortelpasta en wat peterselie voor de afwerking.

Hoe ga te te werk? Schil de asperges, verwijder het onderste deel en kook ze beetgaar in licht gezouten water. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je asperges. Laat ze afkoelen.

Ondertussen kan je beginnen met het maken van de gerookte zalmsalsa. Snij de zalm in snippers en meng er alle ingrediënten onder (olijfolie, limoensap, kruiden, mierikwortelpasta en de honing) Doe de salsa in kleine potje en werk af met drie aspergepunten. (gebaseerd op een receptje uit de recente Libelle)

Voor de aspergerolletjes rol je 2 asperges in een sneetje gekookte ham en werk je af met geplette ei, fijne tomatenstukjes, peterselie en de bieslookvinaigrette.

Geef een reactie