Gegratineerd witloof maar dan anders

Donderdag, ovenschoteldag. Het begint er meer en meer op te lijken. Omdat ik een drukke agenda had, maakte ik gisteren al deze ovenschotel klaar. Mijn inspiratie haalde ik uit de Vlaamse keuken en mijn creativiteit deed de rest. Ik maakte er een alles-in-één schotel van waar smaken zich heerlijk kunnen vermengen én waar je achteraf heel weinig afwas aan hebt..Het leven kan toch eenvoudig zijn.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)? Voor de puree: bloemige aardappelen, melk, boter, pezo en nootmuskaat ; voor de kaassaus : melk, bloem, boter, gruyèrekaas, pezo en nootmuskaat; voor het witloof en hesp : 3 stronkjes witloof4 sneetjes gekookte ham en boter.

Hoe ga je te werk? Stoof het witloof aan in boter, kook de aardappelen gaar en maak er een puree van en maak de kaassaus. Eens de voorbereidingen getroffen zijn, kan het laagjes leggen beginnen. Onderaan komt het gestoofd witloof, dan de sneetjes ham vervolgens de kaassaus en afwerken doe je met de puree en wat gemalen kaas.

Geef een reactie