Picknicken op de Vespa

Je bent 30+ en je wilt wat. Rij dan eens met een Vespa en je waant je weer 16. Mijn eerste kilometers waren ‘bangelijk’ te noemen want ik had immers nog nooit met een bromfiets gereden. Maar eens ik de techniek van deze bolide doorhad, kon ik optimaal genieten. Wij vertrokken aan het verhuurbedrijf (www.poms.be)  in Sint-Truiden en een zorgvuldig uitgestippelde route bracht ons langs de mooiste plekjes van Haspengouw. Via leuke landwegjes ontdekten wij alles wat dé fruitstreek van Vlaanderen te bieden heeft.  Ook aan de dorstigen en hongerigen werd gedacht. Zo had de gps een bijzondere aandacht voor cafés, restaurants en leuke picknickplekjes. En ja, ik zou geen foodie zijn om op zo’n dag ook culinair te genieten. Een heerlijk aperitiefje onderweg, een zeer uitgebreide picknick en een ‘verplicht’ bezoek  aan een bakker voor ‘de enige echte Limburgse fruitvlaai’ maakten deze dag ook culinair top. Kortom het was een ervaring die meer waard is dan een weekend weg.Vespa, ik ben alvast fan van jou.

Dit was onze Vespa-picknick :

Een assortiment aperitiefhapjes (kaasblokjes, kerstomaatjes, wortels, olijven…) met een heerlijke Cava

Italiaanse en Vlaamse frikadellen

Wat heb je nodig? 1kg gehakt, 2 eieren en vers broodkruim, zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden.

Hoe ga je te werk? Meng het gehakt met de eieren en het broodkruim. Doe het mengsel in twee en maak van 1 deel al de Vlaamse frikadellen. Voor de Italiaanse frikadellen voeg je er de Italiaanse kruiden bij en neem je bij het rollen eerst een zongedroogde tomaatje en doe je daar het gehakt rond. Bak tot slot de balletjes goudbruin in de oven.

Plakjes Gandaham met meloenbolletjes

Een stevige portie kaas (Orval en een Damse Mokke) met druiven en noten

Een Italiaans slaatje met tomaat, tonijn en basilicum

Wat heb je nodig? gele en rode kersttomaatjes, een potje tonijn, olijfolie en een stevige portie verse basilicum.

Hoe ga je te werk? Halveer de kerstomaatjes en verwijder de pitjes, knip de basilicumblaadjes fijn en meng alles flink door elkaar.

Geef een reactie