Restaurant De Avonden Gent

’10/10 voor originaliteit en authenticiteit en misschien nog een betere score voor alles wat je op je bord krijgt’. Dit is kort mijn eetervaring bij de Avonden samengevat. Er zijn maar weinig restaurants die mijn hart weten te veroveren. De Avonden heeft dit voor altijd gedaan. Deze Gentse eettent vind ik eerst en vooral geweldig ‘authentiek’. Het plaatje klopt volledig. Met leuk kringloopmateriaal (van oude borden tot kitscherige verlichting) scheppen ze een echte vintagesfeer die je maar op weinig plaatsen vindt. Naast een leuke atmosfeer is resto De Avonden ook culinair een echte aanrader. Geïnspireerd door het seizoensaanbod en producten van bij ons, gaat de chef verrassend creatief te werk en schrijft ze haar suggesties op een groot bord. Ik koos voor de verrassing en vond inspiratie in volgend gerechtje:  ‘portobello’s met seitan, pompoenpuree, boschampignons en geitenkaas. Als zoete afsluiter genoot ik van een gestoofde peer met heerlijke braambessencompote.

Het water komt mij weer in de mond 🙂

Meer informatie en wat leuke sfeerbeelden vind je op hun website www.deavondengent.be Helaas zijn De Avonden niet meer….Restaurant Publiek is de waardige opvolger.