Wafeltjes van bladerdeeg met gerookte zalm en kruidenkaas

Vakantietijd is ook de tijd waar ik mijn dochters de liefde voor het koken probeer bij te brengen. Zelf fruitsla maken, meewerken aan een culinair experiment van mama, naar de markt gaan, het hoort er allemaal bij. Ik ga verder ook op zoek naar makkelijke receptjes waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Zalmwafeltjes is er zo één van. Eénvoudig voor te bereiden, in hun ogen wat spectaculair door het gebruik van het wafelijzer en superlekker van smaak.

Wat heb je nodig? Een pakje bladerdeeg (vierkante velletjes van 10 op 10cm), een pakje gerookte zalm

Hoe ga je te werk? Leg een sneetje gerookte zalm tussen twee velletjes bladerdeeg en bak het krokant in een voorverwarmd wafelijzer.

Serveertip? Snij de wafeltjes in vier en serveer het als een aperitiefhapje met een lekker dipsausje. Je kan ook een variant maken met ham en kaas.

Geef een reactie