Varkenshaasje Parmigiana

Als een zondag niet ’te zwaar sociaal’ geladen is, neem ik uitgebreid de tijd om te koken. Vandaag kreeg ik assistentie uit onverwachte hoek. Mijn dochter wou en zou mij helpen met het dessert. Mits wat hulp en advies is het haar aardig gelukt om een lekkere chocomousse te maken. De rest van het menu liet ze aan mij over. Als hapje maakte ik een Zeebrugse aardappel met grijze garnaal (het receptje zet ik er eerstdaags op). Voor het hoofdgerecht haalde ik mijn inspiratie bij Jamie Oliver. Hij maakte het met kalfsoesters, ik met een superlekker varkenshaasje. Een pittige combinatie die beslist nog eens op tafel komt…

Wat heb je nodig? 1 stevig varkenshaasje, een paar takjes verse basilicum, olijfolie, 3 tenen knoflook, 3 ansjovisjes, 1 rood pepertje, peper en zout, 2 blikken gepelde tomaten, 200g vers broodkruim, een handvol geraspte parmazaan, 150g bloem, sap van een 1/2 citroen, 2 eieren en 1 bol mozzarella

Hoe ga je te werk? Verhit de olijfolie in een kom en voeg de fijngesnipperde look, de basilicum en de ansjovis toe en laat zachtjes pruttelen. Voeg nadien het fijngesneden rode pepertje en de gepelde tomaten toe en laat de saus (met deksel) een 20-tal minuutjes sudderen. Neem drie bordjes : in het eerste bord doe je de bloem, in het tweede de losklopte eieren en in het derde doe je het mengsel van het broodkruim, het sap en de parmazaan. Neem nu het varkenshaasje en wentel het eerst door de bloem dan door de eieren en eindig met een stevige broodkruimlaag. Bak het varkenshaasje nu krokant bruin en zet het nog een kwartiertje in een matige oven. Vul het varkenshaasje nadien met de mozzarella en laat de kaas nadien zachtjes smelten in de oven.

Serveren? Hier heb je verschillende mogelijkheden. Vandaag serveerde ik het met fijne spaghetti maar een variant met puree of rijst zegt mij ook wel wat.

Geef een reactie