Tortilla, Italian style

Frigokoken, da’s een leuke term én tevens een leuke bezigheid. Je duikt je frigo in en je begint te koken met alles wat je vindt. Restjes opwerken kan ook creatief zijn. Het is tevens een gezond principe waar iedere kok zich moet aanhouden. Alles in de pan dus voor deze Italiaanse variant van een Spaanse klassieker: tortilla Italian style…

Wat heb je nodig? 4 eieren, 6 gekookte aardappelen, 200g pancetta, 10 kersttomaatjes, een handvol verse basilicum, peper en zout en olijfolie

Hoe ga je te werk? Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en maak ze goed heet. Bak eerst de pancetta krokant, doe er vervolgens de aardappelschijfjes en de kersttomaatjes bij en giet er als laatste de eieren over. Kruid alles goed af met peper en zout en zet ze  voor een optimaal resultaat een tiental minuutjes in de oven. Werk af met basilicum…

Tip? Serveer de tortilla lauw dan is ze op haar/zijn best

Geef een reactie