Pensenhapje met stroop en appeltjes

Met pensen kan je culinair alle kanten op. Klassiek bakken en serveren met appelmoes of kriekjes. Maar het kan ook creatiever. In een culinaire gids zag ik het onlangs gecombineerd met een oester (dikke snede zwarte pens en een verse oester er bovenop). Iet wat raar maar heel verrassend van smaak, denk ik. Met dit hapje blijf ik wat meer bij de klassieke combinatie maar geef ik er door de presentatie een creatieve toets aan. Het wordt ongetwijfeld een topper bij je volgend aperitief.

Wat heb je nodig? 1 witte en 1 zwarte pens, 1 appel in kleine blokjes gesneden, wat Limburgse perensiroop en leuke serveerstokjes (die je bij Dille & Kamille vindt)

Hoe ga je te werk? Bak eerst de appelblokjes en nadien de schijfjes witte en zwarte pens. Modeleer nu de hapjes door eerst een schijfje pens te nemen, daarbovenop de appeltjes en af te werken met een toefje perensiroop.

Serveertip : dit is ook een succesnummer bij kinderen…

Geef een reactie