Mosselen met een curry-koriander soepje

Ik hou van echte Vlaamse klassiekers als mosselen of stoofvlees met verse frietjes. Maar vaak durf mij ook te wagen aan een creatieve variant. Neem nu volgend receptje dat ik vandaag uitprobeerde. Mosselen op klassieke manier bereid en afgewerkt met een soepje op basis van het kookvocht, curry en verse koriander…

Wat heb je nodig voor 2 personen? 2kg mosselen, 2 selderstengels, 1 ajuin, 1/2 paprika, een boterham met mosterd, een blikje kokosmelk, 2 el curry en een bussel verse koriander.

Hoe ga je te werk? Maak de mosselen eerst grondig schoon en was ze een drietal keer grondig zodat al het overtollige zand verdwenen is. Snij vervolgens alle groenten fijn en besmeer de boterham met mosterd. Doe de helft van de mosselen in een kom, leg er de boterham op (deze geeft de smaak van de mosterd af en slorpt tegelijkertijd het zand op) en bestrooi rijkelijk met de fijngesneden groenten, vul verder aan met de andere helft van de mosselen. Zet de kom op het vuur en als de schelpen zich na een vijftal minuutjes openen zijn ze klaar. Tot slot maak je het soepje door het kookvocht van de mosselen te verrijken met de curry en de kokosmelk, alles goed te laten doorkoken en tot slot af te werken met verse koriander.

Serveertip : Dien op met Indisch Naanbrood en drink er een frisse witte wijn of een Geuze bij.

Geef een reactie