Bouchons de Bordeaux

Noem het een geluk dat ons nichtje een stageplaats kon bemachtigen in Bordeaux. Noem het nog een groter geluk dat manlief, schoonzus en het andere nichtje het voorbije weekend haar een blitzbezoek brachten. Noem het tot slot nog het grootste geluk dat ze een aantal culinaire souvenirs meebrachten.

Ziehier mijn oogst :

Macarons (niet de echte maar minstens even lekker), grof zeezout met een texmex-toets, een verrassende cakemix met gedroogde tomaten en olijven (waar ik later nog wel eens een berichtje over schrijf) en tot slot de enige echte Bouchons de Bordeaux. Dit is een plaatselijk koekje op basis van amandelen en rozijnen en geparfumeerd met Fine Bordeaux Napoléon De leuke vorm vorm (hoe kan het ook anders in een flessenkurk) maakt dit koekje best presentabel. Alleen aan de smaak moet ik nog wat wennen…

Geef een reactie