Voor u gelezen: Kruiden kweken koken

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik fan ben van Kruiden Claus. Het moet ergens in de eerste lockdown geweest zijn dat ik er mijn eerste kruiden bestelde. Toen- weet je nog- fysiek winkelen verboden was, bestelde ik mijn kruiden online. De zorg en de deskundigheid waarmee toen alles aangeleverd werd, blijft mij tot op de dag van vandaag bij. Hun eerste boek Kruiden Kweken, ondertussen mijn vaste raadgever voor al mijn tuinkruidenavonturen, maakte ook deel uit deze bestelling.


Ik was én ben dan ook heel blij dat er met Kruiden Kweken Koken en vervolg komt op dit boek. Meer nog, het nieuwe boek vormt een antwoord op de vraag die ik mij al meermaals stelde: hoe verwerk je doorsnee en minder doorsnee kruiden in leuke toegankelijke gerechten. Wel, het boek lost deze vragen (bijna) allemaal op. Lode Claus, kruidenkweker van de vierde generatie, deelt zijn kennis in een handig overzicht van 35 bekende en minder bekende kruiden. Hij vertelt je alles over het telen, het verzorgen en het bewaren van al deze smaakgevers. Co-auteur en chef Michiel vertaalt vervolgens elk kruid in een origineel én toegankelijk recept. Ik krijg alvast veel goesting om nog meer kruiden te kweken en om er nog meer mee te koken. Proficiat Michiel en Lode met dit boek. Ik ga het alvast niet te ver wegleggen zodat ik lekker veel kruiden dan kweken én koken.

Tip : plan in het voorjaar zeker een bezoekje aan de kruidenkweker in Kruishoutem. Je vindt er een uitzonderlijk aanbod van bekende én minder bekende kruiden en krijgt er de sappige uitleg van Lode Claus gratis bij. Adres: Kruiden Claus, Beerstraat 1 Kruishoutem.

De details van het boek:
Titel: Kruiden Kweken Koken is te koop in de boekhandel en online
Auteurs: Lode Claus & Michiel Van Colenberghe
Uitgeverij: Lannoo
Formaat: 250×205
Aantal pagina’s: 168
Prijs: 24,99 euro
EAN: 9789401483193

Geef een reactie