De 60 leukste take away- adresjes uit de Denderstreek

De sluiting van de horeca viel mij bijzonder zwaar. Het heeft zelfs een paar dagen geduurd eer ik het een beetje ‘verwerkt’ had. Maar omdat wij zeker nu niet bij de pakken mogen blijven zitten én alle horeca-ondernemers meer dan ooit onze steun nodig hebben, ben ik sinds een tweetal weken aan dit handig lijstje aan het werken. Ik begon met 40 adresjes en zit ondertussen aan 60 take away adresjes die beslist een bezoekje waard zijn. Voor jouw leesgemak werk ik met handige rubriekjes zodat je afhankelijk van wat je zoekt snel een ‘lekkere én lokale’ keuze kan maken. Indien er nog adresjes in het overzicht ontbreken, deel ze dan zeker in één van de comments. En ja, hou het veilig & gezond en trakteer je bubbel minstens één keer per week op een handige take away!

Voor de betere streetfood in uw kot

Bar Sajet laat je voortaan het weekend goed inzetten. Met hun ‘Taco Friday Box’ haal je alle ingrediënten (inclusief pulled chicken en chili con carne) in huis om met je bubbel een gezellige taco-party te bouwen. Enkel af te halen op vrijdag. Adres: Bar Sajet Biezenstraat 11 in Ninove Tel 0472 75 32 13.

Bistro Gustaaf blijft ook nu het adres voor de verfijnde ‘wereldkeuken’. Wat denk je van een Waldorf duck salade, pulled pork burger of een heerlijke Indische curry om de dagelijkse sleur in jouw kot te doorbreken? Ook de apero take out-box en de gastronomische meneerbox zien er beslist ook de moeite waard uit. Te bestellen van dinsdag tot en met zondagavond. Adres: Hekkerstraat 34A Wetteren. Leuk om ook even hun website te snuisteren.

Passione di Pizza doet haar naam alle eer aan. De sympathieke Italianen maken van pizza bakken een echt ambacht. De keuze is er uitgebreid én origineel. Probeer zeker één van hun calzones. Adres : Aalstersesteenweg 191 Ninove. Tel 054 56 66 41

Restaurant L’Histoire 32 maakt van ons ‘wereldburgers’ en verrast je wekelijks met een super de luxe- burger. Alles – van stevige burger tot in ossenwit gebakken frietjes- wordt terwijl je wacht bereid. Verder bieden ze ook hun huisbereide toppers als zuurdesembrood, kombucha en sappen te koop aan. Enkel afhaal. Adres : Molenstraat 52 Aalst. Tel 0475 49 09 94

Bistro Kastrol wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een kapsalon. Geen echt natuurlijk maar ze worden voor de gelegenheid een echte ‘kebaberie’ met het nodige rock & roll-gehalte. Adres: Hofstade-Dorp 21 Hofstade.

Isasushi maakt originele sushi en Aziatische gerechten. Alles is dagvers en door het gebruik van minder evidente ingrediënten (vis, vlees, eetbare bloemen) zijn haar creaties echte culinaire toppertjes. Voor een sushiboot met klassieke sushi’s moet je dus niet bij haar zijn. Enkel op bestelling. Adres: Processiestraat 23 Sint-Gillis Dendermonde. Tel 0476 22 43 31.

Vleesrestaurant De Frigo schakelt over naar frigoboxen met daarin een stevige rib eye en heerlijke side dishes. Het vleesje hoef je enkel nog te bakken. Adres : Zwarte Zusterstraat 7A Aalst. Tel 053 42 90 75.

Villa Vilander wordt voor de gelegenheid een pizzamercato. Samen met Pizza Pelgrims openen ze een originele afhaal voor Napolitaanse pizza. De pizza’s zijn voorgebakken in een houtoven. Het garnituur krijg je mee en thuis hoeven de pizza’s enkel een paar minuutjes in de oven. Van woensdag tot en met zondag. Adres: Erembodegemstraat 2 Aalst.

Booz stopt er graag wat variatie. Elke week bieden ze een leuke ‘in uw kot’-formule aan. Van homemade hutsepot tot goulash trekken ze resoluut de kaart van comfortfood. Adres: Pastorijweg 24 Denderhoutem. Tel 0475 25 82 92

Moker is op zaterdag 31 oktober de place to be voor hot dogs (zowel de echte als de vegans) én apero on the go. Enkel afhaling. Adres: Esplanadestraat 14 Aalst. Bestellen kan via hun website.

Bangkok City Restaurant neemt je graag even mee naar de betere Thaïse keuken. Van klassiekers als phat thai tot traditionele gerechten kan je alles superhandig online bestellen. . Adres : Brusselbaan 397 Affligem. Tel 02 582 92 22.

Voor een uitgebreid ontbijt en zalige zoetigheid

Bar Sajet verrast op zaterdag en zondag met originele breakfastboxen. Van pancakes tot heerlijke bagels stoppen Tom en Sofie al hun creativiteit in een geweldige box. Zowel afhaal en levering. Op weekdagen kan je er ook terecht voor take away koffie én sajet (wol in het algemeen Denderstreeks) Adres: Bar Sajet Biezenstraat 11 in Ninove Tel 0472 75 32 13.

Livingstone Breakfast&Brunch stelt met veel zorg en liefde ontbijtdozen samen. Naast een uitgebreid ontbijt voorzien ze ook home baked granola, verse fruitsla én Aalsterse vlaai voor jouw ontbijt. Elke zaterdag en zondag beschikbaar. Afhaling of levering enkel in Groot-Aalst en Lede. Adres : Steenweg Op Aalst 25, 9308 Hofstade. Tel 0474/78.02.56. Mail info@atlivingstone.be

Atelier Mémé blijft in deze periode lekker verder draaien. Ze maken de donkere dagen graag wat zoeter met hun lekkere taarten en andere ovencreaties. Je kan er ook terecht voor goed gevulde ontbijtmanden. Adres: Lange Zoutstraat 52 Aalst.

Tartelien stelt op zaterdag en zondag originele ontbijtmanden samen. Zowel levering als ophaling zijn mogelijk. Adres Brusselbaan 9 in Steenhuize-Wijnhuize Tel : 0468 08 01 31

Philimonius laat je in deze barre tijden niet in de steek. Van dinsdag tot zaterdag zijn ze open voor take away koffie én zoetigheid. Blijf je liever in je kot of wil je familie én vrienden vanop een veilige afstand trakteren dan zijn er ook ‘brownies per post’. Handig te bestellen via hun webshop. Adres : Louis D’Haeseleerstraat 8, Aalst. Tel 0488 20 13 58.

Zero 53 maakt van ontbijten in uw kot een echte beleving. Je hebt de keuze uit een sweet of healthy ontbijt maar kan ook een ontbijt à la carte samenstellen met zodat ontbijten eerder brunchen wordt. Zowel levering als afhaling zijn mogelijk. Adres Zero 53 Molenstraat 44 Aalst. Tel 0473 54 54 85. Mail info@zero53.be

Zeta Bar & Beyond neemt je ook nu graag mee op reis. Op weekdagen verrast ze met wereldse gerechten en originele ovencreaties (pizza’s, quiches,…). In ’t weekend gaat ze voluit voor een brunchbox met een grote B, met alles erop en aan dus. Adres: Brusselsestraat 66 Dendermonde. Tel 052 30 32 17

Lathee opent een paar dagen in de week haar deuren voor take away-koffie thee en verrassende sapjes. Natuurlijk kan je er ook de zalige taarten van Julie’s House en Madam Bakster afhalen. Adres : Karmelietenstraat 2 Geraardsbergen. Tel 0477 21 27 53.

’t Groot Geluk plant in het weekend van 1 november een uitgebreide herfstbrunch. Je krijgt niet alleen koffiekoekjes en granola maar ook quiche zelf een heerlijk herfststoofpotje kan niet ontbreken. Adres Aaigemdries 7 Aaigem. Tel 053 39 08 82

Taart Karamelle zorgt voor jouw wekelijkse zoete zonde. Je kan online homemade taarten en cakes bestellen. Adres: (ietsje pietsie verder) Vlasendaalstraat 67 Dilbeek

Leaf blijft ook niet bij de pakken zitten en biedt naast een uitgebreid healthy take way-aanbod ook originele breakfastparties aan. Het ontbijt met Halloween is helemaal te gek. Levering als afhaling zijn mogelijk. Adres : Grote Markt 11 Aalst. Tel 0468 28 73 47

Moker biedt je een creatieve én holy brunch aan. Naast hun huisgebakken zuurdesemcreaties pakken ze ook uit met originele brunchgerechten als ‘vogelnestje met makreel en tartaar of met tofu’ en ‘sashimi met zwarte rijst’ Ook 100% veggie brunch is mogelijk. Enkel afhaling. Adres: Esplanadestraat 14 Aalst. Bestellen via website of messenger.

Foto French Beans

Om thuis van restaurantje te spelen

Bij Restaurant Vijf Seizoenen koken ze lekker verder. Van woensdag tot en met zondag is er een gastronomisch 4-gangenmenu beschikbaar. Daarnaast voorzien ze op donderdag en vrijdag een verfijnde lunch. Groenten spelen steeds een hoofdrol. Enkel te afhalen in hun mooi vernieuwd pand. Adres : Kasteelstraat 5 Brakel. Tel 055 42 84 48

Restaurant Just M haalt zijn verfijnde vleesbereidingen boven om je thuis te verwennen. Wekelijks is er een vernieuwend lunchmenu en daarnaast heb je van woensdag tot en met zaterdag de keuze uit een uitgebreide suggestiekaart. Adres: Centrumlaan 10 Ninove. Tel 047313 89 81.

Restaurant ’t Sleutelgat biedt wekelijks een ander verfijnd menu aan. Servies en complete uitleg worden lekker meegeleverd. Het menu is enkel af te halen. Adres: Kasseide 78 Lieferinge. Enkel bestellen via restaurant_sleutelgat@telenet.be

Resto Het Verschil brengt je ‘eetkamergeluk’ in de vorm van een eigentijds 3-gangenmenu en leveren er desgewenst ook een wijntje bij. Gratis levering aan huis. Adres: Hoogstraat 34 Lede. Tel 0474 98 16 98. Mail peter@hetverschil.com

Brasserie Julie presenteert elke week zijn Buffet Juliette. Chef Thomas stopt een klassieker in een creatief kleedje en voorziet ook hapjes en een creatief dessert. Enkel afhalen. Adres (ietsje pietsie verder) Dorpsplein 3 Sint-Martens-Bodegem Tel 02 460 05 45

De Bakermat laat je ook thuis verder genieten van hun creatieve keuken. Op woensdag hebben ze een weeksuggestie. Van vrijdag tot en met zondag kan je kiezen uit één van hun suggesties. Enkel afhalen. Adres Leopoldlaan 95 Ninove. Tel 054 25 80 25

Restaurant Two Cooks brengt zijn verfijnde keuken naar jouw bubbel. Wekelijks is er een origineel en seizoensgebonden 3-gangenmenu. Adres : Paddestraat 5 Velzeke. Tel 09 328 85 69

Promenade 18 serveert graag de verfijnde bistrokeuken bij jou thuis. Je kan starten met een authentieke tapasplank en dan kiezen uit een verfijnd seizoensmenu. Genieten is het altijd. Adres: Marktplein 18 Sint-Lievens-Houtem. Tel 0496 04 74 22.

Restaurant Purple 15 gaat ook in take away op hun eigenzinnige manier verder. De lijst met gerechten is op zijn minst gezegd indrukwekkend en ook het herfstmenu ziet er veelbelovend uit. Adres: Esplanadeplein 15 Aalst. Tel 053 21 49 79

Hof te Puttens laat je in deze periode ‘kunstig’ verder genieten. Wekelijks zijn er verfijnde seizoenssuggesties om naar uit kijken. Adres: Wichelsestraat 20 Lede. Tel 053 80 51 30

Pand 26 Restaurant laat je ‘in tapasvorm’ genieten van een verfijnd seizoensmenu (met lekker veel wild). Leuk te melden is dat ook het servies meegeleverd wordt. Adres Pachthofstraat 26 Gijzegem. Tel 0499 73 60 27.

La Perla doet wat je van hen verwacht nl. pareltjes afleveren. Ze nemen het graag letterlijk en zetten alles in op handige leveringen aan huis. Van originele apero- formules, super de luxe fruits de mer- boten tot verfijnde menu’s kan je alles terugvinden én bestellen op hun website. Adres: Hoezekouterdreef 1 Aalst. Tel : 053 89 32 25

Au Toi zorgt voor een restaurantbeleving bij jouw thuis. Ze bieden diverse koude en warme formules die je handig kan combineren. Wil je een 5-gangen seizoensmenu met een aperobordje en 3 hapjes als afsluiter koffieversnaperingen? Geen probleem! Je krijgt er huisbereid zuurdesembrood en hoeveboter bij. Adres : Ten Bossestraat 72 Brakel. Mail contact@autoi.be.

Foto French Beans

Pour l’heure de l’apero

Margriet Eten en Drinken brengt hun wereldse tapas graag bij jou in de huiskamer. Met o.a. hummus, burrata, spicy potatoes maken ze jouw apero-moment dubbel zo lekker. Adres: Zavel 21 Zottegem. Tel 0475 81 85 04.

Domein Leefrank laat je graag verder genieten van hun eigen creaties. Van bier, kombucha tot wijn van het domein stoppen ze alles in een handig take away-pakket. Iedere zaterdag af te halen. Adres : Bosstraat 97, Lede. Mail info@leeflank.be

Mis je de biertjes en de gezelligheid van De Heeren van Liedekercke ook? Geen paniek, de Heeren blijven ze graag verder voorzien van het nodige gerstenat. Je kan er (streek)biertjes afhalen of een thematische bierpakketten bestellen. Op vrijdag en zaterdag voorzien ze ook een verfijnd afhaalmenu. Adres: Kasteelstraat 33 Denderleeuw. Tel 0536 8 08 88. Mail info@heerenvanliedekercke.be

Yvent laat zijn mobiele cocktailbar even aan de kant staan en levert heerlijke cocktails tot aan jouw voordeur. Mail info@yvent.be

Time to Meat maakt jouw aperomoment helemaal af. Ze maken originele tapas – en kaasplanken vol fijne charcuterie en antipasta. Hun eigen Wagyu-vlees speelt natuurlijk de hoofdrol. Adres: Grote Steenweg 17 Lede. Tel : 0470 05 84 90

Café ’t Half Maantje denkt aan de bierliefhebber in caféloze tijden. Ze stopten hun beste én zeldzame biertjes in leuke pakketten. Geniet ook van de sappige woordkeuze. Adres : Pontstraat 10, Aalst. Tel : 053 77 57 22

Voor originele lunches en gezellige family meals

Fran Kookt ook in deze horecaloze tijden creatief verder. Van donderdag tot en met zaterdag voorziet ze in haar tijdelijk winkeltje een mooie variatie aan gerechten. In ’t weekend heeft ze een verrassend seizoensmenu in de aanbieding. Kindvriendelijk of veggie alternatief voorziet ze graag. Afhaling en levering zijn mogelijk Adres: Cooppalaan 70 Wetteren. Bestellen kan via haar website.

Brasserie ’t Vertier serveert je de traditionele Vlaamse keuken bij jouw thuis. Stel zelf je menu samen, kies uit een voor- of hoofdgerecht of probeer één van hun suggesties. Afhaling en levering zijn mogelijk. Adres : Meldert Dorp 1, Meldert Tel : 0476 510028 Mail info@tvertier.be.

Restaurant Belgor laat je ook thuis van zijn Frans- Belgische keuken genieten. Je kan kiezen uit een à la carte-aanbod of opteren voor een aantrekkelijk seizoensmenu. Bestellen en afhalen kan van donderdag tot maandagavond. Adres: Brusselbaan 279 Affligem. Tel : 053 66 30 53

BarGare laat je thuis verder genieten van hun bagels, pasta’s en salades. Elke week zijn er leuke suggesties. Adres: Edingseweg 315 Moerbeke. Tel : 054 24 44 94.

Zet Ou stilt op verschillende manieren jouw honger. Er zijn bokes met soep, lunchbags en uitgebreide breughelplanken. Adres : Kazernstraat 28 Zottegem. Tel : 09 391 28 35. Mail: info@zet-ou.be.

Restaurant De Kloef laat je thuis genieten van Franse en andere klassiekers als bouillabaisse en paling in ’t groen. Hun uitgebreide fruits de mer verdient verder ok een aanbeveling. Adres: Leopoldlaan 1 Ophasselt.

Mooood is de healthy take-away van Lieselotte. Elke week trekt ze de (menu)kaart van een andere keuken en stelt ze een originele dagschotel samen. Homemade granola en vegan lasagne maken bij Mooood standaard deel uit van het vaste aanbod. Elke vrijdag af te halen in Borsbeke. Adres: Holestraat 15, Borsbeke. Mail hello@mooood.be.

Cinemangé kaapt beslist de prijs van een goed georganiseerde take away weg. Met ‘comfort your weekdays’ verrassen ze met originele gerechten als tartiflette met Reblochon, coq au vin en een vegan groenteburger,…Neem beslist een kijkje op hun website. je krijgt er honger van. Adres: Papiermolenstraat 1 Dendermonde.

Anso Resto laat je ook in je bubbel genieten van hun eerlijke keuken. De take away-kaart is uitgebreid (én kindvriendelijk). Levering is mogelijk (enkel regio Geraardsbergen -Lierde) Adres : Markt 2 Geraardsbergen. Tel : 477 99 19 99. Mail: info@anso-resto.be

Bij Traiteur Bogaert vullen ze elke week hun toonbank met originele gerechten en stevige klassiekers. Je kan er ook terecht voor een originele brunch. Authentieke talloorkes worden met veel plezier meegeleverd. De zaak in Zottegem is open van donderdag tot en met zondag, de zaak in Liedekerke is geopend op zaterdag en zondag. Adres: Markt 14 Zottegem of Stationsstraat 119 Liedekerke. Tel 0475 81 85 04

Brasserie Goestink doet zijn naam alle eer aan. Wekelijks is er een suggestiemenu om ‘goesting’ van te krijgen en op termijn komt er ook een aanbod met dagschotels. Adres : Burchtweg 15 Haaltert. Mail Brasseriegoestink@gmail.com. Tel 053 42 60 16.

D’Eeterij zorgt voor letterlijk voor heerlijke dagelijkse kost. Elke weekdag bieden ze een ander menu aan. Handig als je geen zin hebt om te koken. Adres: Brakelsesteenweg 252 Outer. Tel : 054 33 66 48

Restaurant Malt biedt dagelijks een ander dagmenu aan. Van maandag tot en met zaterdag kan je er terecht voor een origineel lunchmenu (soep, hoofdgerecht en dessert). Levering en afhaling zijn mogelijk. Adres: Graanmarkt 45, Ninove. Mail restaurantmalt@gmail.com. Tel : 0493 12 81 00.

Meneer Max biedt van woensdag tot en met zaterdag een uitgebreid aanbod van dagsuggesties, hoofdgerechten en salades aan. In het weekend hebben ze ook een toegankelijk menu in het aanbod. Zowel afhaling als levering zijn mogelijk. Adres : Ninovesteenweg 169 Erembodegem. Tel 053 704 708. Mail info@meneermax.be

Bistro André gaat op weekdagen voor een klassieke dagschotel. In het weekend heb je een uitgebreidere menukeuze. Adres: Karmelietenstraat 7 Geraardsbergen. Tel 054 41 13 37

D’Orangerie heeft van donderdag tot en met maandag een uitgebreid aanbod van (kindvriendelijke) gerechten. Op zondag bieden ze ook kip aan ’t spit en ribbetjes aan. Zowel afhaal als levering zijn mogelijk. Adres : Nieuwerkerken-Dorp 16 Nieuwerkerken. Tel 053 83 93 90.

Bob Lunchbar blijft garant staan voor een handig ’take away’-adres. Voor voorgerecht tot dessert kan je alles van jouw luie zetel bestellen en ter plaatse afhalen. Adres : Centrumlaan 44. Tel : 054 25 15 46. Mail :info@bob-lunchbar.be

Sablon Catering maakt het jou nog makkelijker. Dagelijks voorzien ze een leuk aanbod van eigentijdse gerechten die ze vervolgens net verpakken en in één van hun automaten stoppen. Adressen: Boekhoutstraat 124 Affligem en Industriezone Begijnenmeers Liedekerke ter hoogte van Miba.