25 leuke take away-adresjes in de Denderstreek

Verandering van spijs doet eten, zeker als je al acht weken in jouw kot zit. Ik verras daarom elke week mijn kotgenoten met een leuke take away. Keer op keer doet het deugd en ben ik bijzonder verrast door de creativiteit die onze plaatselijke horeca-ondernemers nu aan de dag leggen. Geïnspireerd door goede vriendin en foodie compagnon Caroline en haar Antwerpse take away-adresjes ging ik zelf aan de slag. Ik verzamelde met de hulp van wat trouwe volgers 25 leuke adresjes uit onze mooie Denderstreek. Van ontbijt tot dessert, van Belgische klassiekers tot creatieve exoten heb ik ze deze adresjes met zorg geselecteerd. Mochten er volgens jou nog adresjes in het overzicht ontbreken, deel ze dan zeker in één van de comments . Ik wens je alvast veel inspiratie en geef onze horeca-ondernemers meer dan ooit jouw steun.

Verfijnd van restaurantje spelen

L’Histoire 32 laat je thuis genieten van hun creatieve keuken. Wekelijks is er een verrassend menu. Ze bieden ook hun huisbereide toppers als zuurdesembrood, kombucha en de opgeklopte bruine boter te koop aan. Enkel afhaal. Adres : Molenstraat 52 Aalst. Tel 0475 49 09 94

Restaurant ’t Sleutelgat biedt wekelijks een ander verfijnd menu aan. Servies en complete uitleg worden lekker meegeleverd. Het menu is enkel af te halen. Adres: Kasseide 78 Lieferinge. Enkel bestellen via restaurant_sleutelgat@telenet.be

Restaurant Het Verschil stopt klassiekers in een modern kleedje en verrast je elke week met een origineel aanbod. Geniet ook van hun orginele communicatie. Adres: Hoogstraat 34 Lede

De Vijf Seizoenen voorziet ons van hoogstaand krachtvoer. Er is dagelijks een gastronomisch menu alsook een afhaallunch beschikbaar. Enkel te afhalen in hun mooie vernieuwde pand. Adres : Kasteelstraat 5 Brakel. Tel 055 42 84 48

Brasserie Julie presenteert elke week zijn Buffet Juliette. Chef Thomas stopt een klassieker in een creatief kleedje en voorziet ook hapjes en een creatief dessert. Enkel afhalen. Adres (ietsje pietsie verder) Dorpsplein 3 Sint-Martens-Bodegem Tel 02 460 05 45

Originele lunches & family meals

Traiteur Bogaert verrast met originele family meals en leuke brunches. Hun toonbank is altijd rijkelijk gevuld. Elke week zetten ze een topper in de kijker. De zaak in Zottegem is open van vrijdag tot en met zondag, de zaak in Liedekerke is geopend op zaterdag en zondag. Adres: Markt 14 Zottegem of Stationsstraat 119 Liedekerke Tel 0475 81 85 04

Restaurant Just M heeft van woensdag tot en met zaterdag een super de luxe lunchbox met originele bereidingen in de aanbieding. Wil je een super-de-luxe barbecue organiseren dan kan je ook bij hen terecht. Adres : Centrumlaan 10 Ninove. Tel 0473 13 89 81

Mijnheer Max biedt van dinsdag tot en met zaterdag een uitgebreid aanbod van dagsuggesties, hoofdgerechten en salades aan. Zowel afhaling als levering zijn mogelijk. Adres : Ninovesteenweg 169 Erembodegem
Tel 053 704 708. Mail info@meneermax.be

Traiteur André gaat voor de klassieke dagschotel. Elke weekdag is er een ander smakelijk aanbod dat kan afgehaald worden. Adres: Karmelietenstraat 7 Geraardsbergen. Tel 054 41 13 37

D’Orangerie heeft een uitgebreid aanbod aan dagschotels en biedt op zondag kip aan ’t spit en ribbetjes aan. Vergeet ook hun pannenkoeken niet. Zowel afhaal als levering zijn mogelijk. Adres : Nieuwerkerken-Dorp 16 Nieuwerkerken. Tel 053 83 93 90.

Foto French Beans

Breakfast in bed my dear

Tartelien stelt op zaterdag en zondag originele ontbijtmanden samen. Zowel levering als ophaling zijn mogelijk. Adres Brusselbaan 9 in Steenhuize-Wijnhuize Tel : 0468 08 01 31

Bar Sajet levert op zaterdag en zondag voor originele breakfastboxen. Van pancakes tot heerlijke bagels stoppen ze al hun creativiteit in hun dozen. Adres: Bar Sajet Biezenstraat 11 in Ninove Tel 0472 75 32 13.

Zero 53 maakt op zaterdag en zondag originele van salt tot sweet ontbijt – en brunchpakketten. Zowel leveren als zelf afhalen zijn mogelijk. Adres Zero 53 Molenstraat 44 Aalst. Tel 0473 54 54 85 Mail info@zero53.be

Friends, Food & Drinks zorgt op zaterdag en zondag voor single, deluxe en kids ontbijtboxen. Zowel leveren of afhalen is mogelijk. Adres : Kattestraat 20 Aalst. Tel 053 42 02 26

Comfort & street food

Zero 53 zorgt voor huisbereide ramen (Japanse soep) die je thuis in een handig DIY-pakket zelf in elkaar kan boksen. De bouillon is gelukkig al getrokken en de garnituur zit er handig verpakt bij. Adres Zero 53 Molenstraat 44 Aalst. Tel 0473 54 54 85 Mail info@zero53.be

Booz stopt er graag wat variatie. Elke week bieden ze een leuke ‘In uw kot’-formule aan. Van homemade lasagne tot hamburgers trekken ze resoluut de kaart van comfortfood. Adres: Pastorijweg 24 Denderhoutem. Tel 0475 25 82 92

Bare Gare stuur je graag met een goed gevoel en een geweldige take away naar huis. Het aanbod varieert van pasta tot bagels. Eén ding blijft : het is altijd geweldig. Adres : Edingseweg 315 Moerbeke. Tel 054 24 44 94

Suskewiet steekt elke vrijdag en zaterdag zijn barbecue aan. Heerlijke ribbetjes met een aardappel in de schil maken deel uit van hun aanbod. Adres Grimmigeplein 6 Grimmige 0472/415142

D’afspanning biedt in het weekend een leuk aanbod van troostende klassiekers én kindvriendelijke gerechten aan. Deze gerechten kan je enkel afhalen. Adres : Edingsesteenweg 421 Denderwindeke. Tel 054 50 05 99

Originele taartjes, koffie en thee voor de extra coronakilo’s

Lauretta & The Nightingale blijft artisanale patisserie maken. In haar statige huis in Zwalm kan je al het lekkers afhalen. Even duimen dat deze zomer haar zomerbar open kan gaan. Adres: Gaverbosdreef 2 Munkzwalm Tel : 0486878192

Lathee opent een paar dagen in de week haar deuren voor take away koffie thee en verrassende sapjes. Natuurlijk kan je er ook de zalige taarten van Julie’s House en Madam Bakster afhalen. Adres : Karmelietenstraat 2 Geraardsbergen. Tel 0477 21 27 53

Philimonius pakt het, zoals wij het van hem gewend zijn, creatief aan. Hij stuurt zelfs brownies met de post op en is open voor take away. Adres : Louis D’Haeseleerstraat 8 Aalst. Tel 0488 20 13 58

’t Groot Geluk plant op Hemelvaart een afhaaltaarten-moment. Op vaderdag gaan ze de papa’s verrassen met een originele homedelivery brunch. Adres Aaigemdries 7 Aaigem. Tel 053 39 08 82

Taart Karamelle zorgt voor jouw dagelijkse zoete zonde. Je kan online homemade taarten en cakes bestellen. Adres: (ietsje pietsie verder) Vlasendaalstraat 67 Dilbeek

Pour l’heure de l’apéro

Restaurant JustM levert culinaire aperoboxen aan huis. De hoogstaande hapjes zijn de ideale metgezel bij jouw aperitief. De boxen worden enkel geleverd en zijn beschikbaar van woensdag tot en met zaterdag. Bestellen kan op het nummer 0473 13 89 81 of via mail info@restaurantjustm.be

Yvent laat zijn mobiele cocktailbar even aan de kant staan en levert heerlijke cocktails tot aan jouw voordeur.

2 Comments

  1. 5.14.20

    Bedankt voor het fijne initiatief en de leuke vermelding van Philimonius, Aalst!

  2. 5.15.20

    En Restaurant De Kloef in Ophasselt! Top take away adresje! Plateau royale de mer, lekkere cheesecake en bijpassende originele wijnen. Mmm

Comments are closed.