Creatief in eigen kot : 10 tips en veel meer lokale webshops

Vergeet de Bol.coms en de Zalando’s van deze wereld. Meer dan ooit koop je beter jouw spullen in de buurt en winkel je zowel off- als online gewoon om de hoek. Voor één keer maakte ik geen ‘eetbare’ selectie maar verzamelde ik geweldige ondernemers die in deze bizarre tijden een mooi online aanbod aanbieden. Van plantjes over leuke hebbedingetjes tot interessante online cursussen haalde ik er jou enkele lokale toppers uit. Geniet ook van mijn tips en hou je niet alleen gezond maar ook creatief in uw kot :-).

Maak de Kamiel Spiessens in jou los en doe eens lekker wild in jouw eigen hof. Heb je plantjes, bloemen of zaadjes nodig dan kan je ze handig bestellen bij Faignaert (uit Lierde), Bloemen Erica (uit Meerbeke) of bij tuincentrum Goessens (uit Aaigem).

Fleur je kot of dat van een ander op met een mooi boeket. Zo leveren deze geweldige bloemenzaken : Onverbloemd (uit Ninove), Meander (uit Lede) en Domus Florus (uit Aalst) prachtige boeketten aan huis. Ideaal voor een instant lentegevoel.

Investeer in technologie en blijf zo in contact met al wie je lief is. Heb je dringend een iPad of een iPhone nodig dan kan je deze handig bestellen bij Pure Lifestyle. Steven zorgt er dan persoonlijk voor dat jouw nieuw speelgoed snel aan huis geleverd wordt.

Is breien of haken lang geleden dan is het nu hét ogenblik om letterlijk de draad weer op te pikken. Sofie van Bar Sajet Wool dropt heel graag de wollekes bij jou thuis. Ook Els van Draad & Zo kan je met naald en draad bijstaan. Wil je liever alles kant-en-klaar of een handgemaakt kaartje (zoals op de foto) dan kan je terecht bij Cosi Wool.

Wil je jezelf (of een ander) blijmaken met een leuk hebbedingetje? Eén adres A La Bonheur! Onze Ninoofse conceptstore heeft wel één of ander origineel accessoire dat jou of één van jouw kotgenoten instant blij kan maken.

Zin in een theekransje of een high tea met jouw huisgenoten? Laat je inspireren door twee fantastische theemadammen uit de buurt. Katrien van Lathee biedt je een mooie selectie van koffie’s, thee’s en andere toppers uit haar zaak. Theesommelier Els van Teaplanet houdt het enkel bij geweldige thee en zijn toebehoren.

Blijf bewegen in de buurt van uw eigen kot. Mijn bewegingscoach Leen Uytenhove heeft daar wel iets bijzonders op gevonden. Elke dag houdt ze ‘een klapken op de noen’ en op haar Youtube-kanaal kan je haar inspirerende lockdown work-outs raadplegen.

Als je toch de ganse dag in jouw pyjama rondloopt, kan het maar beter fancy exemplaar zijn. Neem een kijkje in het onlinevenster van Bustique Lingerie of check haar facebookpagina. Ook voor een (pikant) setje nieuwe lingerie kan je bij haar terecht. Kwestie van het leven in de slaapkamer ook spannend te houden, nie waar.

Wil je dat jouw (klein)kinderen er binnenkort op hun paasbest uitzien? Ga dan eens gezellig online snuisteren naar de leuke modevondsten van Anna Pops of kies uit de hippe kinderschoenen bij Raaf en Vos. Altijd een leuk idee.

Op zoek naar orde in de chaos en meer balans? Maak samen met Stephanie van Plan S werk van een goed georganiseerd plan. Deze Ninoofse madam wordt ook wel eens de leading lady in de Vlaamse bullet journaling wereld genoemd. Op haar website lees je handige tips om meer structuur in jouw (lockdown)-leven te krijgen. Ook een online workshop volgen kan.

Heb je tot slot zelf een leuke webshop en ben je lokaal (regio Ninove, Aalst, Geraardsbergen) actief, laat het mij zeker weten. Dit kan voor een volgende blogpost zeker bruikbaar zijn.