Bed, bar, brood & brunch, 4 b’s van ’t Hof van Lier

Vergeet de 4 p’s (van marketing) bij ‘t Hof van Lier draait alles rond de 4 b’s. De woorden bed, bar, brood en brunch kan je er haast met een hoofdletter schrijven. De gastenkamers zijn één voor één pareltjes. Toen wij van gastvrouw Ilse een rondleiding kregen, vielen wij van de éne verbazing in de andere. De suite heeft haar naam niet gestolen en is een mooi voorbeeld van de zin voor schoonheid en perfectie van de gravin. Elk detail – van de keuze van materialen tot de kleuraccenten- doen je meteen wegdromen.

Noem de bar liever geen café want daar is het te mooi en te gezellig voor. Ik belandde er al meerdere keren aan de toog. Aan de haard met zicht op de oude gewelven is het ook leuk zitten. De (bier)kaart is zorgvuldig samengesteld. Geen Jupiler of Leffe maar biertjes met een verhaal vind je in hun aanbod. Bij goed weer is het terras een aanrader. Het wordt stilaan een vaste stop of afspreekplaats met familie en vrienden. Een mooi uitzicht op de boomgaard krijg je er gratis bovenop.

En dan is er nog die andere B, de bakkerij die ik een warm hart toedraag. Eerder toevallig werden de fundamenten van de oude bakkersoven ontdekt. De graaf nam een paar specialisten onder de arm en herstelde de oude oven in alle glorie. Wekelijks wordt er brood gebakken. Geïnteresseerden krijgen een mailtje en kunnen hun brood bestellen. Op vrijdag kan je het weekend te starten met een ovenvers brood en een frisse pint in de bar. “Op termijn willen wij meerdere keren per week bakken om ook de lokale biowinkels van lekker brood te voorzien. Verse speculoos bakken wordt dan weer een uitdaging voor het najaar, “voegt Ilse eraan toe.

“Een chef hebben wij niet. “ Op vraag worden er etentjes georganiseerd en maak ik op basis van onze eigen producten een heerlijke brunch”. Ook hier is werken met lokale authentieke producten belangrijk. Wij willen klanten een beleving geven die tot in de puntjes klopt. Een vaas met verse bloemen, huisgebakken brood,…het plaatje moet kloppen.Op termijn hebben wij nog veel (lekkere) plannen. Ik zit echt te wachten op de eerste proeverij van onze daslookkaas. Benieuwd of de uren (droog)werk wat opgeleverd hebben, grapt Ilse. Daarnaast dromen wij ervan om onze authentieke schuur wat toegankelijker te maken. En ja dan is er nog dat eigen winkeltje met onze eigen producten dat zijn plaats op het erf moet krijgen.

Praktisch : ’t Hof van Lier,  Hof van Lierstraat 1, 9500 Zandbergen

Geef een reactie

1 Comments

  1. 8.29.18
    Erik Van der Biest said:

    Op het Hof van Lier is het gezellig vertoeven in de bar, ook het brood is heel lekker, en bij goed weer heerlijk genieten van een drankje op terras !!!