L’Epicerie

Voortaan heb ik een vaste gids als ik een etentje in Brussel plan. Het boek’ Les Meilleures adresses food & style’ van de madammen van Brussels’ Kitchen werkt altijd inspirerend. Je vindt er netjes opgedeeld per wijk de authentiekste adresjes die onze hoofdstad rijk is. Leuke foto’s en een mooi verhaal over de zaak scherpen meteen je appetijt om er langs te gaan.Zo is Elsene voor mij de laatste tijd een ontdekking. Je hebt er zoals vaak in Brussel veel variatie. Van de sjikke Louisalaan loop je door naar de kleurrijke Matongéwijk en dan zwijg ik nog het geweldige Flageyplein. Helemaal wild ben ik van deze côté. Het was ergers daar in het midden dat ik deze week geweldige tafelklap had.

De naam, L’Epicerie, doet al vermoeden dat de zaak vroeger een kruidenierswinkel was. Nu wordt ze gerund door een sympathieke Thaï en van het oude interieur bleef haast alles overeind. Wat hij maakt en serveert is simpel : een hoofdgerecht uit zijn thuisland en heerlijk belegde broodjes. Hij doet alles alleen én met de glimlach. Wij aten eerst een koud soepje met lekker veel Thaïse basilicum en verlekkerden ons nadien op een – echte Thaïse volgens mijn tafelgenoot – curry.

L’Epicerie is een zaak naar mijn hart. Zonder veel poespas met een hoekje af lekkere kost serveren, je moet het in je eentje maar doen. Alleen al voor het interieur – en de chaos – moet je er zeker ook eens gaan. Geniet van de geweldige muurtekeningen en ga ook zeker ook als je niet moet naar ’t toilet. Want ook dat laatste past volledig in het sfeertje dat er hangt.

Adres : L’Epicerie, Keienveldstraat 56, Elsene (op een wandelafstand van de Louizalaan)

Geef een reactie