Bij Alberte

Mag ik jullie trakteren op een echte portie Tafelklap? Wel, je kiest de beste avond van april uit, je trekt richting Gent, je geniet onderweg van zomerse taferelen en je stapt bij Alberte binnen. Eerst heb je het gevoel in Parijs te zijn en voor je goed geïnstalleerd het bent, lijkt Italië niet ver af.

Ander pluspunt is de dame met wie ik die avond een afspraak heb. Mélanie – aka Illyvanilly, de dame achter het fantastische Tafelklap-logo is de geknipte persoon voor een gezellig avondje uit. Wij beginnen met een aperitiefje en maken snel de keuze om voor ‘the full option’ te gaan. Keuzestress heb je bij Alberte niet want bij het diner kies   jetussen 6 of 8 bordjes die je gezellig met je tafelgenote(n) deelt.

Dat gezellig delen deden wij met veel goesting. Meer nog, de avond werd een straf staaltje van tafelklap. Wij hadden immers stof genoeg. Er waren de heerlijke gerechtjes. : één voor één puur, origineel en bijzonder lekker. Een opsomming van wat wij allemaal proefden zou misschien van het goede te veel zijn. Ik hou het daarom bij mijn persoonlijke ‘hoogtepunten’ : de rillette van vis met jonge courgettes, burrata met erwt, dille en foreleitjes en het orgelpunt : een roggevleugel met polenta, veldsla en she-také.

Klappen over gerechten is één. Praten over alles wat ons bezig houdt, dat is pas echte tafelklap. Wij hadden het uitgebreid over het concept ‘Alberte’. De zaak is met zijn team dat alles met een echte Gentse schwung doet én zijn aanpak een voorbeeld. Andere gespreksstof (letterlijk dan) waren de servetten. Je krijgt er nog echte katoenen én vers gestreken exemplaren. Als je voor een totaalbeleving wilt gaan, moet je er ook eens aan ruiken. Ze ruiken zoals vroeger nog echt naar waspoeder. Een klein detail misschien maar wel een belangrijk als je het mij vraagt. Hoe later op de avond hoe meer wilde plannen er gesmeed werden. De details kan ik nu nog niet vertellen maar die je wel in de komende weken verschijnen.

Merci Alberte, je bent fantastisch ! En Mélanie, gij ook hé :-)!

Geef een reactie