Sunday Roast bij Sail & Anchor

Sorry guys! Het heeft wat geduurd eer ik tijd én goesting vond om opnieuw te gaan bloggen. Niets ernstig hoor maar soms komt deze fantastische hobby onderaan op mijn to-do lijst te staan. Ik (her)begin graag in schoonheid met één van de beste culinaire ervaringen van de afgelopen maanden : een gezellige Sunday Roast bij Sail & Anchor.

Wat uitleg! Sunday roast is een heerlijke Engelse traditie waarbij – je raadt het al – op zondag uitgebreid wordt getafeld met geroosterd vlees. Een klassieke sunday roast bestaat uit een groot stuk gebraden vlees gepaard met aardappels, groenten, yorkshire pudding en een goede vleesjus.

Wat eigentijdser is de formule bij Sail & Anchor. Op een boogscheut van Berchem Station vind je de leuke zaak van Marijke en Michael.  Ze nemen de betere Britse ‘pub’-klassiekers als uitgangspunt van hun eigentijdse keuken. Hun variant op ‘Sunday Roast” is hiervan een perfecte illustratie. Een perfect gebakken ‘roasted beef’ en crispy traaggegaard buikspek worden stijlvol gecombineerd met geroosterde aardappeltjes, frisse salades en natuurlijk de typische jus én de Yorkshire pudding.

Vergeet de fantastische appetizers niet! Eén raad, begin zoals het echte Britten betaamd : in stijl. Kies voor één  van de lekkere aperitiefjes en bestel een paar van de (apero)suggesties. Onderstaande gebakken visjes (waarvan de naam mij ontsnapt) met de raar uitziende saus was een verrassend begin. De schotel met typisch Engelse vleeswaren die erop volgde, viel ook in de smaak. En het brood? Dat was fenomenaal. Zelden heb ik zo’n heerlijk zuurdesembrood (met rabarber als starter) gegeten.

Adres : Sail & Anchor, Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem.

Ps : speciale ‘cadeaubonnendank’ voor mijn foodievriendinnen Caroline, Manon, Ellen, Tineke en Sarah voor

Geef een reactie

1 Comments

  1. 11.10.17

    Omg.. hier wil ik echt eens gaan!