Gastblog : Catho maakt steak tartaar

In de ideale wereld kan je uren spenderen in de keuken en maak je al jouw kruidenmixen zelf. Helaas is mijn wereld ver van ideaal en moet ik vaak keuzes maken. Een goed en eerlijk hoofdingrediënt vind ik dan belangrijker dan zelfgemaakte kruidenmengsels. Ik was dan ook bijzonder geboeid door het ondernemersverhaal van Catho en haar familie.  Ze stuurde mij een testpakket met hun kruidenmengsels en ik ging als ‘een echte chef’ aan de slag. Eerst prepareerde een steak tartaar nadien marineerde ik met hun mengeling een zalig stukje zalm. Ik ben alvast overtuigd en laat haar graag het ondernemersverhaal vertellen….

Gastblog van Catho van JCG Cooking

Makkelijk én bewust

De consument wordt steeds bewuster. Producten moeten natuurlijk zijn, liefst zonder additieven en met duidelijke, eerlijke ingrediënten. De hedendaagse klant wil immers weten wat hij eet. De laatste jaren merkten we deze trend duidelijk op, in combinatie met gemak. Iedereen wil gezond en bewust eten, maar veel mensen hebben geen tijd om lang in de keuken te staan. Daar wilden wij een oplossing voor bieden en net om die reden zijn wij ons bedrijf opgestart.

Wie zijn we?

JCG Cooking is een familiebedrijf met als hoofddoel het kookproces voor de consument gemakkelijker te maken zonder in te boeten op kwaliteit. Wij bieden enkel ambachtelijke en verse producten aan zónder additieven of bewaarmiddelen. Het idee achter onze producten is simpel: de consument een hulpmiddel geven om op een snelle en simpele manier een heerlijke maaltijd op tafel te brengen. Onze slagzin is niet voor niets “Prepared to be a Chef”, zelfs wie geen of weinig ervaring heeft in de keuken kan vlot met onze producten werken.

Een handig Youtubefilmpje vertelt er je alles over

Ontstaan JCG Cooking

Mijn ouders runnen al 25 jaar hun restaurant in onze thuisstad. Enkele zomers geleden stond steak tartaar voor het eerst op de kaart, maar dit was niet altijd evident voor de keuken. Voor het bereiden van een steak tartaar heb je verschillende ingrediënten nodig en alles gebeurt à la minute. Wanneer het een drukke shift is, moeten alle handelingen wat sneller gebeuren maar pakt het bereiden van de steak tartaar toch wel wat tijd in beslag. Daarnaast wordt de steak tartaar niet enkel door de chef, maar ook door de hulp kok gemaakt en kan de smaak hiervan dus verschillen door vb. enkele druppels Worcestersaus meer te gebruiken of wat minder kappertjes erbij te vermengen. Het eindresultaat was niet constant, wat nochtans erg belangrijk is voor onze klanten. Dit wilden we veranderen en na enkele maanden testen en uitproberen kwamen we op het allereerste product van JCG Cooking uit: Tartaat.

Tartaar met een t

Tartaat is een ambachtelijke kruidenmengeling bestaande uit kappertjes, augurken, ajuin, Worcestersaus, … waarmee in een handomdraai een steak tartaar bereid kan worden door enkel het rundsvlees, een eierdooier en een lepeltje mayonaise toe te voegen. Alle ingrediënten van Tartaat zijn vers en het product wordt gepasteuriseerd, wat een lange houdbaarheid garandeert.

Zalmmarmelade

Al snel kwamen we op een tweede product uit: Zalmmarmelade. Het concept blijft hetzelfde: op een snelle en gemakkelijke manier een lekker gerecht op tafel brengen. Zalmmarmelade is een ambachtelijke marinade op basis van verse kruiden en Gin. De verse zalmfilet wordt 24u gemarineerd met deze marinade, erna afgewreven en de gemarineerde zalm is klaar om op te eten als hapje, tartaar, in reepjes met een fris slaatje, …

Door Cuberdon & Macaron voor u getest

Je kan veel schrijven over smaken en recepten. Maar de beste ‘proof ‘ is nog altijd de ‘eating’. Geheel passend in het profiel kies ik graag voor originele smaken die zonder veel poespas bereid kunnen worden. Ik kocht verse americain en mengde er het kruidenmengsel door. Een rauw eitje en een stevige portie friet zorgden voor de afwerking. Helemaal ok van smaak en in een handomdraai bereid is mijn ervaring samengevat. Ook van de zalmmarinade ben ik overtuigd. Ik serveerde het onlangs als onderdeel van een buffet en samen met schijfjes avocado. Zalige én handige combinatie als je het mij vraagt.

Waar vind je de producten van JCG Cooking?

Hun producten zijn te koop bij speciaalzaken zoals delicatessenzaken, slagerijen en vishandels of via onze webshop www.jcg-cooking.com.

Geef een reactie