Churros con xocolate in Barcelona

In Barcelona en op zoek naar culinair erfgoed? Neem dan een zijstraat van de Rambla en ontdek de leuke wijk ‘Raval’. Maak kennis met de rijke tapa-cultuur en stap zeker binnen bij (of liever ga een kwartiertje in de rij staan) bij Café Granja Viader. Wees gerust, het wachten wordt beloond! Je stapt er terug in de tijd en ontdekt er één van de meest authentieke koffiebars van Barcelona.

De geschiedenis van deze zaak gaat terug tot in 1870 en dit is duidelijk  te merken : de vloertegeltjes zijn flink doorleefd en de meubeltjes hebben precies al een oorlog doorstaan maar de ambiance die er hangt is fenomenaal. Het duurt dan ook niet lang eer ik mijzelf op een uitgebreide fotografeersessie trakteer.

Nog voor wij de menukaart goed kunnen bestuderen, komen ze gezwind de bestelling opnemen. Wij kiezen voor 2 van de specialiteiten van huis : crema catalan en dé enige echte churros con xocolate. Ondertussen vliegen de dessertjes de keuken uit en geniet ik van het schouwspel van de drukke open keuken. De churros met de bijhorende chocoladesaus zijn om vingers en duimen van af te likken. Meer nog ze blijven figuurlijk heerlijk aan je ribben plakken.

Tot slot nog een leuk weetje : Granja Viader is niet alleen bekend om zijn heerlijke gebakjes en chocolade. In deze zaak werd in 1931 ook “Cacaolat”, een bekend Spaans merk van chocolademilkshake uitgevonden. De geschiedenis, de branding,… kan je mooi op de muren volgen. Vergeet ook niet even te gluren in de leuke toog aan de ingang want de zaak is ook bekend om zijn zuivel en vleeswaar.

Geef een reactie