Talamini, De beste ijsjes van Gent?!

Met deze vraag en met een achterbank vol kinderen reed ik op een zonnige dag richting Gent. Wij parkeerden onze auto tussen De Sterre en het Sint-Pieters Station en zochten de weg naar Talamini.  Sinds 1959 wordt hier op ambachtelijke manier Italiaans ijs wordt gemaakt. Ze gebruiken geen room maar melk wat resulteert in  lekker licht ijs. Tanguy Serraes, alias Mister Sneeuwballen Larmuseau, blies vorig jaar TALAMINI nieuw leven in De originele recepten bleven bewaard en worden af en toe aangevuld met nieuwere hippe smaken.

Italiaans ijs met Gentse schwung

In heerlijk ouderwetse winkel  kan je kiezen uit 20 smaken zowel ijs als sorbet, voor op een hoorntje, tussen 2 wafeltjes of in een potje. Maak best op voorhand je keuze want ter plaatse wordt het moeilijk als je het allemaal op een rijtje ziet. Wat dacht je van  vanille / stracciatella / pistache / hazelnoot / speculaas / banaan / chocolade / yoghurt-bosbes / sabayon / mokka / kokosnoot / cuberdon / asarena / malaga / citroen / aardbei / meloen / framboos / passievrucht /sinaasappel? Als dat nog niet genoeg is, kan je ijsje aanvullen met toppings als slagroom, nootjes, aardbei, oreo brunch…

De kids hielden het klassiek met een potje en een hoorntje met Nutella-ijs (ja dit is er ook op bepaalde dagen) en aardbei. Mijn vriendin en ik zagen het groot en bestelden een TALAMAXI, een ijsjespallet met 4 smaken en 2 toppings. Zalig dat dat was!

Hippe verpakking

Talamini scoort ook op het vlak van communicatie. Speels, authentiek, Gents maar vooral een voorbeeld van hoe groot een kleine ondernemer in communicatie kan zijn.  Op hun website en Facebookpagina prijken de mooiste ijsjesfoto’s (van de hand van Piet De Kersgieter). De gevel en het pand stralen de nodige nostalgie uit en binnen maakt eigentijdse communicatie – van kleurrijke strandstoelen tot een stickerpad op de vloer- hun zaak op en top hip.

Zin gekregen in een megaportie Talamini ijs ? Dan heeft Cuberdon & Macaron goed nieuws, want je kan een waardebon van 20 euro winnen! Het enige dat je daarvoor moet doen, is je ten laatste op 15 juli inschrijven op de mailinglijst van onze blog . Zo ontvang je wekelijks het laatste nieuws uit foodieland. Ben je al ingeschreven op de mailinglijst? Deel dan deze post op Facebook en gebruik de hashtags #talamini9000 #ikwileenijsje. Op 16 juli maken wij de winnaar bekend.

Waar? daar!
TALAMINI Shop
Maaltebruggestraat 9
9000 Gent
ma-vrij 13u-21u
za-zo 14u-21u

JACKS HOUSE & TALAMINI
Pensmarkt 1 (Graslei)
9000 Gent

Op zaterdagvoormiddag (9u-12u) verkoop van liters & halve liters Talamini ijs:

Kleinkouterken 7
9051 Sint-Denijs-Westrem

Confiserie Larmuseau
Eeklostraat 114
9000 Gent

1 Comments

  1. 7.11.16

    Hmmmmm met veel plezier geshared op fb!

Comments are closed.