Crab Club : the best shared fish

Ik had moeten weten dat ons etentje er weer ‘boenk’ op ging zijn. Iedere keer dat ik Jo afspreek, doen wij de betere adresjes aan. Je zal ons niet gauw in een sterrenrestaurant vinden. Geef ons maar een leuke bistro met een authentieke keuken en onze avond kan niet meer stuk. Een paar lovende online berichten én een geweldige recensie van de immer geweldige Bruno Verspauwen waren voldoende om richting Brussel te trekken. De buurt was op zijn minst verrassend. Vlak aan de Halletoren, niet ver van de Hoogstraat. In een buurt waar je niet komt als je trendy uit eten wilt gaan, vind je Crab Club. De nieuwe  rijzende ster in het Brusselse horeca-landschap.

Delft blauw
Het pand doet op het eerste zicht industrieel aan. Wij stappen gezwind binnen en krijgen nog meer goesting bij het zien van de open keuken. De serveersters zijn nog druk in de weer om de menukaart op het spiegelbord te schrijven. Na wat aandringen (wij hadden niet gereserveerd en zelfs op dinsdagavond waren ze compleet vol) nemen wij plaats. De oude meubels en het frivole servies doen ons nog meer watertanden. Wij bestellen een eerste glas en staan dan voor een zware keuze : welke gerechten moeten wij nu kiezen uit hun mooie selectie.

Bretoens & Aziatisch. Shared dishes op zijn best
Wij gaan voor een mooie balans tussen oost en west en volgen de stijl van chef Ondara. Hij vermengt graag oosterse met westerse ingrediënten, net zoals producten uit de zee met die van het land. Het was genieten van de gemarineerde haring met bleve d’artois, de messchelpen ‘persillade’, de gelakte inktvis en de ‘merlan’ op Vietnamese wijze. Eén voor één pareltjes en dit zowel van smaak en als van presentatie.

Een te ontdekken aanrader  Ik ben fan! Grab Club is voor mij een voorbeeld van hoe een hippe zaak hoort te zijn. Een leuk maar strak pand, een warme aankleding, een beperkte maar frivole smaak en smaken die je in “extase” brengen. Eén werkpunt (en tevens ook een teer punt in veel Brusselse zaken) is de uitsluitend Franstalige bediening. Een klein woordje Nederlands zou al veel goed maken. Maar goed…mij zien ze er zeker nog terug. A la prochaine!

Adres : Crab Club, Waterloosesteenweg 7, 1060 Brussel (Sint-Gillis), geen website en geen bancontact 🙂