Manhattn’s Burgers

Hamburgers. Wij krijgen er maar niet genoeg. Of het nu gaat om een homemade of een fastfoodvariant, ze gaan er bij ons altijd in. Het meeste hou ik van een echte burger, saignant bakken en vergezeld van wat leuker garnituur. Ik prijs mij tegenwoordig gelukkig want in elke ‘deftige’ Vlaamse stad vind je wel een leuk concept dat een mooie ode brengt aan dit geweldig broodje. De meest recente ontdekking (op mijn lange lijst) is Manhattn’s, een leuke én hippe hamburgertent aan de Brusselse Beurs

America meets Belgium

Manhattn’s is het geesteskind van Jerôme en Philippe Van Der Meulen. Ze haalden hun mosterd in de Verenigde Staten en maakten een leuke combinatie van de Amerikaanse ‘foodcultuur’ met onze rijke Belgische traditie. Elke dag bereiden ze hun Premium Burgers volgens authentieke New Yorkse recepten . Zo worden de burgers geserveerd in een smakelijke bun -dat meer op een brioche lijkt-  waarvan ze het recept in Little Italy haalden. Het vlees van de burgers is niet Belgisch  maar Iers, gerijpt en smaakvol. Ee, vegetarische variant is ook beschikbaar en evenals lekkere side dishes zoals verrukkelijke caesar salad die wij bestelden. En dan zijn er natuurlijk nog de frietjes : deze zijn op en top Belgisch en verkrijgbaar in 2 varianten : gezouten of met pikante kruiden. Een aanrader!

Keilekker en megacool

Met deze woorden vatte mijn jongste dochter onze ervaring mooi samen. Na ‘wat aarzelen’ bij ’t bestellen (je moet het naar goede Amerikaanse traditie aan de toog doen) genoten wij met volle teugen aan onze maaltijd. De Rockefeller Burger, Gatsy Burger en de Empire Cheesburger waren één voor één toppertjes. Ook het interieur van de zaak is een aanrader. Ik waande mij meteen in de Big Apple. Het design, de decoratie, de verpakking en de New Yorkse industriële sfeer voeren je meteen mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. We want more !

Alles over Manhattn’s Burgers kan je hier lezen. Met dank aan Chrissy voor het leuke (proef)aanbod.

Geef een reactie

3 Comments

 1. 1.19.16
  Billy said:

  ik hou er ook wel van, maar dan liever niet in de Mac of Quick.
  Dit lijkt me een veel originelere zaak, als ik eens in de buurt ben…

 2. 1.19.16
  Wildcard said:

  ook wel liefhebber van 🙂