Gegrilde camembert met broodbolletjes

Een camembert in de oven is zonder twijfel één van mijn favoriete hapjes. Het is makkelijk en eenvoudig voor te bereiden,  het hoeft maar een paar minuten in de oven en nadien kan je samen genieten van deze heerlijkheid. Ik serveerde het altijd met brood en witloof maar sinds ik deze variant met zelfgebakken broodbolletjes ken, wordt het nog zaliger…

Wat heb je nodig? 

1 camembert, honing, 1 zakje zaden- en pittenmengeling

Voor de broodbolletjes : 200 ml warm water, 2 tl lepels instant gist, 100 ml zonnebloemolie, 550 g broodbloem, 1 tl lepel sesamzaadjes, 1 ei, 1 tl lepel zout, 2 tl lepel honing

Hoe ga je te werk?

Maak eerst het deeg voor het brood. Verwarm de oven voor op 50°C. Doe het water met de gist in een mengkom, en meng goed. Voeg alle andere ingrediënten (behalve sesamzaadjes) toe, en zet in de keukenrobot met deeghaak. Kneed tot je een mooi soepel deeg hebt.

Doe een bakpapier op een bakplaat, en neem het houten rondje van je camembertcen zet dat midden op de bakplaat. Maak kleine bolletjes van het deeg, en schik ze rondom het rondje. Laat genoeg ruimte, want ze zetten nog wel wat uit. Als je alle bolletjes gerold hebt, bedek met een propere keukenhanddoek, en zet 15 minuten in de oven van 50°C (je mag nog wat verlagen).

Haal uit de oven, en verhoog de temperatuur tot 210°C. Bestrijk de broodbolletjes met wat water, en strooi er de sesamzaadjes over. Zet in de oven voor 10 minuten.Neem ondertussen de camembert, en snij er de bovenste witte laag af. Besprenkel met honing en wat zaden en pitten. Haal het brood even uit de oven, en leg de camembert in het middenste rondje, en zet er terug in voor ongeveer 5 à 10 minuten,tot de broodjes mooi goudbruin zijn, en de camembert gesmolten is. Zet eventueel nog heel korteven onder de grill.

Een recept vanop het heerlijke NYE- event van Carrefour #carrefoureny. Alweer een dikke dankjewel aan Caroline van Avocado Van De Duivel

Geef een reactie

2 Comments

  1. 12.17.15

    Wij eindigen steevast iedere BBQ met een Camembert. Gewoon in de doos op de BBQ. En dan met een stukje stokbrood .. Mmm