Mijn favoriete culi adresjes in Nieuwpoort

Aan de Belgische kust is Nieuwpoort mijn absolute favoriet. Verrassend te zien welke evolutie deze kuststad de laatste jaren doormaakte. De grauwe kustgemeente uit mijn kindertijd maakte plaats voor een hippe badplaats waar je op en top kan genieten van al wat mooi én lekker is. Ik zet alvast mijn favoriete adresjes op een rij….

Mijn lievelingsrestaurant is zonder twijfel Flavie’s tafel. Twee jaar geleden bij toeval ontdekt en voor altijd in mijn hart. Geweldig vind ik hun kleinschalige aanpak.  Het is een echt familiebedrijf waar man, vrouw, moeder en vader elk hun taak toebedeeld kregen. De kaart is beperkt maar uitgebreid genoeg om de beste streek – en seizoensgebonden gerechten te ontdekken. Ik ging voor de geweldige combinatie van langoustinestaarten en buffelmozzarella met een variatie van tomaat als voorgerecht. Nadien koos ik een risotto met tarbot en aubergine. Leuk detail is  tot slot ook de inrichting  : leuke meubels, aparte muurschilderingen en één open keuken maken van dit restaurant een echte belevingszaak.

De favoriete speeltuin van deze beenhouwersdochter is Atelier Dierendonck. Moeilijk is het keer op keer om mijn bezoek te beperken tot een aanvaardbaar halfuurtje. De Mangalica-hammen boven jouw hoofd, het assortiment van gerijpt rundsvlees en de huisbereide vleeswaren doen deze carnivoor altijd watertanden. Daarnaast is deze zaak ook een voorbeeld van klantvriendelijkheid. De heren weten waarover ze spreken en helpen je met de juiste productinformatie goed op weg.

Tot slot nog 2 adresjes waar ik altijd even binnenspring :   La Belle Iloise  is de moeite waard voor leuke visconserven of een culinair cadeau.   Voor een select gamma kruiden & specerijen én hippe tafelaccesoires moet je beslist ook bij Wildkop Specerijen en Co langsgaan.

Heb je nog andere adresjes in de buurt van Nieuwpoort? Laat ze dan gerust weten. Alvast bedankt!

Geef een reactie

4 Comments

 1. 9.22.15
  Sarah said:

  Vergeet ook de zaak Grand Cabaret aan den vissershaven niet. Echt de moeite om langs te gaan

 2. 9.24.15

  Mmmm stokvis

 3. 1.18.16
  Pascale said:

  In Veurne heb je het grillrestaurant ‘De Vette Os’ , lekker stuk vlees in een gezellig kader. Wel druk! En dan heb je nog de nieuwe zaak v Hendrick Dierendonck, een echt ‘vleesrestaurant’ : ‘Carcasse’ . Het proberen waard!