Must Eat & Drinks in Wenen

De kans dat je in Wenen letterlijk op je honger blijft zitten , is haast onbestaande. De stad van Sissi heeft naast mooie paleizen en pleinen op culinair vlak veel te bieden. Zoals bij mijn Boedapestverhaal laat ik de toeristische tips liever over aan de geweldige reisgids 100% Wenen. Ook hotels en reismogelijkheden laat ik liever over aan een specialist. Ik hou het naar goede gewoonte enkel bij alles wat eet- en drinkbaar is en maakte  voor jullie een mooie selectie van alles wat je moet geproefd hebben in beautiful Vienna.

Bestel een pateeke met een stevige tas koffie bij Demel, één van de oudste en mooiste bakkerijen van Wenen . Geniet van de geweldige taartentoog, stel jouw keuze zo lang mogelijk uit en geniet ondertussen van het mooie interieur en de drukke sfeer die er hangt. Ik kon moeilijk kiezen en bestelde uiteindelijk een kriekenstrudel en genoot met de grote G.

Boek een tafeltje in het bekendste schnitzelrestaurant Figlmueller en laat je onderdompelen in de typische Weense sfeer. Zonder overdrijven was dit de beste schnitzel ooit : lekker luchtig, krokant aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant. Bestel ook de typische bijgerechten als bratkartoffeln, pruimenmoes, salat én een grote frisse pint.

Zoek één van de terrasjes aan de Donau op en begin met hét aperitief van Oostenrijk : een Hugo – de heerlijke combinatie van prosecco, vlierbloesemsiroop en munt. Proef één van de lokale wijntjes en voorkom een zware ‘hangover’ met een frisse almdudler of een spezi (de combinatie van cola en limonade). Bestel minstens één keer ‘Tafelspitz’ dé regionale specialiteit op basis van zachtgegaard rundsvlees.

Neem je kroost mee naar het stadspretpark en geniet er na het Riesenrad en één van de andere attracties van een knapperige Bratwurst. Eet vervolgens een ijsje –meerbepaald het bekende nougatijs- van Tuchlauben. Het is op een eerste zicht een doorsnee ijssalon maar eens binnen zal je versteld staan van de verrassende smaken. Als een hoorntje niet volstaat, waag je dan aan een reuze ‘becher’. Wedden dat je het niet opkrijgt?

Plan een leuke stadswandeling en vertrek aan de Stephansdom. Spring even binnen bij het leuke winkeltje van Manner-waffeln en dompel je helemaal onder in de wereld van de Lebkuchen. Zet  een speurtocht in en ga volgens op zoek naar het allerbeste stukje Sachertorte….

Plan tot slot zeker een bezoek aan Naschmarkt  en laat je helemaal gaan in ‘het Disneyland voor foodies’. Deze markt is  door zijn mooie variatie aan kramen en eetgelegenheden een absolute must visit voor al wie houdt van eten en drinken. Ik heb van het eerste tot het laatste kraam genoten. Lees als voorsmaakje zeker dit geweldig verslag. 

Geef een reactie

2 Comments

 1. 9.2.15
  Jackie said:

  Hello again,

  Dank voor alle mooie verhalen en mededelingen. Misschien mag ik ook wel een tweetal zaken zeggen.
  Toen ik rond 1964 bij de scouts was, gingen we op kamp naar Parike, niet ver van Mater, waar we een bezoek brachten aan de brouwerij Roman. Na de rondleiding zouden we een pintje, een bruinen, en een lokale limonade krijgen. Het werden eerst zeven pintjes en bruinen, vooraleer we de lokale limonade kregen. En dat was begot… Almdudler, volgens de plaatselijke gids een limo met alpenkruiden, enkel en alleen geproduceerd door Roman!!
  Nu pas, 50 jaar later weet ik dat dit dus niet zo is, dank zij jullie.
  Als je toch in Wenen was, zijn jullie niet even doorgereden naar Grinzing, een heerlijk dorpje waar de heurigen gemaakt wordt: een eerstejaars witte wijn opgediend in mooie “cafeetjes” met de lokale schrammelmuziek erbij. Opgelet, zeeeeeer gevaarlijk wijntje, want gaat o zo makkelijk en fris binnen, maar daarna komt de man met de hamer. Hoe ik dan nog in 1977 in mijn hotel in het midden van Wenen geraakt ben???? Jawadde!!!

  • 9.3.15

   Wat een heerlijk verhaal, Jackie. Vroeger konden ze ons toch wel veel wijs maken. Ondertussen is Almdudler overgekocht door een groot concern en zijn ze echt aan een veroveringstocht bezig. Bij de Roman zullen ze dus groen beginnen lachen. Wij kregen onlangs in Aalst zelfs een gratis exemplaar uitgedeeld. Leuk is verder ook dat je niet meer hoeft te zoeken naar een verdeelpunt.
   Bedankt voor de andere tip. Moet echt leuk zijn maar wij hadden in Wenen een strakke planning waardoor er weinig tijd was voor iets daar buiten. Straf tot slot toen jij daar was was ik net geboren 🙂