L’Apero d’OC, voor een Frans aperitief in Gent

Het is weer van da….ik ben verliefd. Nee hoor, manlief geen paniek. Ik ben verliefd én alweer super content dat ik een leuke zaak ontdekte. Vorige week schoof ik met mijn copains aan tafel bij L’Apero d’OC. Zoals de naam al doet vermoeden is deze zaak een Franse wijn- en tapasbar. Of anders gezegd L’Apero d’OC is de ideale ‘aperoplek’ als je in een echt Frans kader wil genieten van een typisch ontbijt, een uitbreide lunch of een stevige apero.

Een mooi verhaal
De dame en heer des huizes leerden elkaar kennen in Montpellier. Ze genoten er met volle teugen van la douce France en keerden na een paar jaar terug naar België. Uit nostalgie werden ze marktkramer en deden ze de betere Brusselse markten aan. Hun specialiteit : een selectie van de beste wijnen, olijven, kazen en charcuterie uit de Languedoc-Roussillon. Gebeten door de goesting om met al deze artisanale topproducten aan de slag te  gaan, begonnen ze met L’Apero d’OC. Het begin van een mooi en vooral lekker verhaal…

A partager
De zaak springt er zowel qua concept als qua food bovenuit. Hun principe is heel eenvoudig : ze halen de beste Franse producten van wijn, olijven tot kaas en charcuterie bij kleinschalige producenten en maken er heerlijke tapas van. En jij? Jij geniet er samen met jouw tafelgenoten van het ‘shared dishes’-principe.

Wij deden zoals het hoort : namen plaats aan een leuk tafeltje en bestelden ons een reeks hapjes. Eerst “une assiette de dégustation” met een selectie van het beste van hun toog : jambon seché, saucisson de porc, tapenades, ansjovis,…. Als koude tapas werd het dit bonte gezelschap : een selectie schapen- en geitenkaas en gemarineerde ansjovis. Als warme tapas kozen wij voor deze seizoenstoppertjes :  bouchot mosseltjes, zalige calamares en een warme toast met geitenkaas. Het dessert tot slot kon niet authentieker in de vorm van een huisgemaakte clafoutis.

Samengevat : Een absolute aanrader als je in een ongedwongen sfeer wil genieten van absolute topproducten! Bij L’Apero d’OC waan je je meteen in het zuiden van Frankrijk. Alles ademt een Franse sfeer uit. “Het plaatje klopt” is haast een understatement. Alles is er lekker Frans : van het simpele interieur, de heerlijke Franse chansons tot de oude postkaarten. Je l’adore.

Adres : L’Apero d’OC, Ajuinlei 22, 9000 Gent

Geef een reactie

2 Comments

  1. 8.25.15

    Wat een leuke tip!

  2. 8.26.15

    Graag gedaan Margot