Er was eens een geweldige foodietour in Madrid….

In deze periode van jaaroverzichten en compilatie-afleveringen  neem ik jullie graag mee naar mijn foodie-moment van 2014. Het was voor één keer niet ééntje in de keuken of  ééntje op restaurant maar gewoon op straat want mijn ‘moment de gloire’  beleefde ik  in Madrid.

Eerst en vooral wil ik een vurig pleidooi  houden voor de toeristische troeven van Madrid. Het is een stad waar er de klok rond iets te beleven valt en waar je op elk moment van de dag lekker én budgetvriendelijk kan eten. Bovendien kan je er alles te voet ontdekken en wordt de stad (nog)niet platgelopen door toeristen. Dus één advies :  boek een vlucht en vertrek…

Een foodie zou geen foodie zijn als ik niet op zoek ging naar leuke hotspots. Een korte zoektocht op het internet bracht mij meteen bij Madrid Food Tour. Ik las het concept – jong bedrijf van expats gespecialiseerd in authentieke culinaire ontdekkingstochten-, boekte een plaats voor de Huertas Neighbourhood Food & Market Tour en was meteen verkocht.

Mijn ervaring?  Zonder twijfel mijn beste foodie-ervaring van 2014. Beter nog ik voelde mij als een klein kind in een sprookje van Disney. Het was gewoon geweldig hoe onze gids James ons meenam door Huertas, één van de oudste wijken van Madrid. Ooit leefde en werkte  hier Spanje’s bekendste schrijver Cervantes. Nu kan je  er  gezellig doorheen de gezellige straatjes kuieren en genieten in één van de talrijke tapabars. Het is zo’n wijk waar je als toerist wel eens doorwandelt maar nooit  echt de culinaire geheimen ontdekt. Deze kans kregen wij met onze gids wel. Hij vertelde aan één stuk door over de geschiedenis van de wijk en combineerde vlekkeloos met verhalen achter ‘echte Madrileense’ specialiteiten. Zelden kreeg ik tijdens een rondleiding zoveel smakelijke productinformatie mee naar huis.

Waarom zeker doen? Omdat je meer dan waar voor jouw geld krijgt.  Wij betaalden 65 euro per persoon. Hiervoor kregen wij een rondleiding van een kleine 4 uur en werden wij getrakteerd op maar liefst 12 foodstops. Van honing, heerlijke Spaanse kazen churros, jamon, olijven tot een geweldig glas Vermout van ’t vat, ze maakten allemaal deel uit van onze lang brunch. Weet je wat tot slot nog het toppunt was? Bepaalde specialiteiten vonden wij zo geweldig dat wij ze nog eens opzochten en nogmaals uitgebreid gingen proeven. Het bewijs dat het goed was.

Thanks James ! Thanks Madrid Food Tour !

Meer informatie? Kijk dan zeker op deze link voor Barcelona of  voor de foodie mogelijkheden in Madrid. Heel inspirerend.

Geef een reactie

3 Comments

  1. 12.27.14
    Copysense said:

    Klinkt inderdaad geweldig 🙂 Mooi en inspirerend verslag!

  2. 12.28.14
    Eilish said:

    Ik ben spontaan naar vliegtickets gaan kijken (en ik heb dood veel schrik van vliegen, dat kan tellen toch ?)