Homemade crème de cassis

Sinds ik van mijn grootmoeder krieken op jenever leerde ‘opleggen’, probeer ik regelmatig nieuw brouwsels uit. Deze fles is het resultaat van zo’n experiment. Met een flinke portie ‘zwarte bessen’ van eigen kweek maakte ik heerlijke crème de cassis en moet ik weer plaats maken in onze (al uitgebreide) drankkast….

Wat heb je nodig? 450g zwarte bessen, 450g suiker, 570ml cognac en enkele blaadjes en twijgjes van de struik.

Hoe ga je te werk? Ris de bessen van de steeltjes en prak ze met een vork. Doe de bessen samen met de andere ingrediënten (cognac, suiker, blaadjes) in 2 grote weckpotten. Draai het deksel dicht en laat het mengsel een maand op een zonnige vensterbank staan. Wekelijks draai je de potten met een slag. Na een maand zeef je de likeur en stop je ze in een leuke fles.

Serveren?  Nog even wachten om dat te doen :-). Heerlijk met witte wijn (in een traditionele kirr) of puur natuur.

2 Comments

 1. 8.9.12
  Steven said:

  Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

  Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

  Groetjes en blijf bloggen!

  Steven van Chef in a Box

  • 8.9.12

   Heel leuk, steven. Bedankt voor de aanmoediging en ik zet binnenkort ook een link op mijn blog.

   Doei Anniek

Comments are closed.